Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ruokaisa silakkapiirakka 28.9.2000

Julkaistu 23.05.2001 14:22

Toim. Kaarina Roininen

Taikina:


125 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruis- tai sihtiruisjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl kylmää vettä

Täyte:


1/2 dl raakaa puuroriisiä
n. 600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua viher- tai maustepippuria
3-4 sipulia
n. 1 dl silputtua tilliä

Voiteluun:

munaa

Koristeeksi:

seesaminsiemeniä

1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna seistä kylmässä sen aikaa kun valmistelet täyteaineet.
3. Silppua sipulit ja tilli.
4. Jos haluat koristeita piirakan pinnalle ota taikinasta aivan pieni pala erilleen. Jaa lopputaikina kahteen osaan.
5. Kauli toinen taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi (halk. noin 30 cm) Vedä levy papereineen pellille.
6. Levitä taikinan päälle puolet riisistä ja silakkafileistä. Ripottele päälle suolaa ja viherpippuria sekä puolet sipulisilpusta ja tillistä. Valmista toinen täytekerros samalla tavalla.7. Kauli toinen taikinanosa levyksi ja nosta täytteen päälle. Käännä pohjataikinan reunat kansilevyn päälle ja painele ne kiinni vielä haarukalla. 8. Voitele piirakan pinta munalla.9. Kauli koristeeksi jätetty taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä 2-3 nauhaa. Tee nauhoista "laineet" piirakan pinnalle. Ota vielä kalamuotilla muutama kala ja nosta pinnalle koristeeksi. Voitele "laineet" ja kalakuviot munalla ja ripottele niille seesaminsiemeniä.10. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.11. Tarjoa piirakkaa vähän lämpimänä. Piirakka on hyvää myös kylmänä.






Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."