Ruokaisa silakkapiirakka 28.9.2000

Toim. Kaarina Roininen

Taikina:


125 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruis- tai sihtiruisjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl kylmää vettä

Täyte:


1/2 dl raakaa puuroriisiä
n. 600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua viher- tai maustepippuria
3-4 sipulia
n. 1 dl silputtua tilliä

Voiteluun:

munaa

Koristeeksi:

seesaminsiemeniä

1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna seistä kylmässä sen aikaa kun valmistelet täyteaineet.
3. Silppua sipulit ja tilli.
4. Jos haluat koristeita piirakan pinnalle ota taikinasta aivan pieni pala erilleen. Jaa lopputaikina kahteen osaan.
5. Kauli toinen taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi (halk. noin 30 cm) Vedä levy papereineen pellille.
6. Levitä taikinan päälle puolet riisistä ja silakkafileistä. Ripottele päälle suolaa ja viherpippuria sekä puolet sipulisilpusta ja tillistä. Valmista toinen täytekerros samalla tavalla.
7. Kauli toinen taikinanosa levyksi ja nosta täytteen päälle. Käännä pohjataikinan reunat kansilevyn päälle ja painele ne kiinni vielä haarukalla.
8. Voitele piirakan pinta munalla.
9. Kauli koristeeksi jätetty taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä 2-3 nauhaa. Tee nauhoista "laineet" piirakan pinnalle. Ota vielä kalamuotilla muutama kala ja nosta pinnalle koristeeksi. Voitele "laineet" ja kalakuviot munalla ja ripottele niille seesaminsiemeniä.
10. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.
11. Tarjoa piirakkaa vähän lämpimänä. Piirakka on hyvää myös kylmänä.

Lue myös:

    Uusimmat