Mainos

Runsaita sateita viikonloppuna, sunnuntaina lämpöä etelään

Sää jatkuu loppuviikolla epävakaisena. Lauantaina on jälleen tulossa paikoin runsaita sateita. Sunnuntaina lämpötilat voivat kohota etelässä kesäisiin lukemiin, mutta sateita saadaan edelleen.

Tänään matalapaineen keskus liikkuu hitaasti Itä-Suomesta kohti Venäjää ja pyörittää jälkipuolellaan yhä sateita ja sadekuuroja. Sateisinta on maan keskivaiheilla. Sää kirkastuu lounaasta alkaen.

Huominen perjantai on Etelä- ja Länsi-Suomessa monin paikoin aurinkoinen päivä, idässä ja pohjoisessa pilvisyys on runsaampaa. Sadekuuroja tulee erityisesti maan itä- ja pohjoisosassa, jokunen yksittäinen iltapäiväkuuro voi kehittyä myös Länsi-Suomeen.

– Poutaisinta lienee aivan eteläisimmässä Suomessa. Lämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa 18-22 asteessa, pohjoisessa 15 asteen vaiheilla, ennustaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Lauantaiksi lännestä leviää Suomeen sadealue. Sen ajoitus ja reitti ovat vielä epävarmoja, mutta runsaimmat sateet osuvat todennäköisesti maan länsi- ja keskiosaan. Sateet eivät kuitenkaan ole yhtä kovia kuin tiistaina ja keskiviikkona koetut. Paikoin vettä voi kuitenkin tulla parikymmentä millimetriä vuorokaudessa.

Idässä lämpötila ehtii kohota lauantaina ennen sateita 20 asteeseen, sateessa jäädään alle 20 asteeseen. Lounaanpuoleinen tuuli voimistuu.

Sunnuntaikin on epävakainen päivä.

– Sunnuntaina sateet ovat kuitenkin enemmän kuuroluonteisia, paikoin voi ukkostaakin. Etelään virtaa melko lämmintä ilmaa. Lämpötilat ovat etelässä ylimmillään 22-24 asteessa, pohjoisessa 13-18 asteessa.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta ja viikon säästä. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää ja merisää.

Katso torstaista lauantaihin ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.