Mainos

Rumsfeld: Talebanit käyttävät siviilejä ihmiskilpinä

Afganistania hallitseva Taleban-liike käyttää siviilejä ihmiskilpinä, sanoi Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld tänään.

-Heidän johtajansa piileskelevät moskeijoissa ja he käyttävät afganistanilaisia siviilejä ihmiskilpinä sijoittaen oman asekalustonsa lähelle kouluja, sairaaloita ja sellaisia, Rumsfeld sanoi.

Hän kertoi myös, että Yhdysvallat on aloittanut ammusten pudottamisen ilmasta Talebania vastaan taistelevalle oppositiolle. Tähän mennessä ammuksia on kuitenkin pudotettu rajoitettu määrä.

(MTV3-STT)

Britanniassa Afganistanin pommitusten suosio alkaa laimeta. Yhä useampi britti uskoo, että ohjuksilla ja pommeilla terroristeja ei saada kuriin. Brittikenraalit eivät kuitenkaan ole vielä valmiita käyttämään laajemmin erikoisjoukkoja, mutta yleisen mielipiteen painostus voi saada heidät muuttamaan mielensä.

(Yhdeksän uutiset 29.10.2001)

Yhdysvallat on jarrutellut sotilasvoiman käyttöä Afganistanissa, koska sopimus Afganistanin tulevan hallinnon järjestämisestä on viipynyt. Näin arvioi majuri Kaarlo Lagerstam Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta.

(Seitsemän uutiset 29.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.