Mainos

Rovaniemen asuntomessut tappiolliset

Napapiirin asuntomessujen tulos painuu tappiolle. Kävijämäärä jäi, ilmeisesti sateisen kesän takia, miltei 20 000 budjetoidusta. Toisaalta vieraat kuluttivat rahaa enemmän kuin aiemmilla messumatkoilla. Rovaniemen maalaiskunnassa ja kaupungissa viime kesänä pidetyillä messuilla kävi 117 000 katsojaa, kun määrän ennakoitiin nousevan 135 000:een.

Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Teuvo Ijäs sanoo, että alijäämää syntyi, mutta lopullisen tuloksen näyttää vasta tilinpäätös. Ijäs tosin vakuuttaa, että alijäämää osattiin odottaa ja kokonaisuudessaan messuista jäi hyvä vaikutelma.

Rovaniemellä tänään pidetyssä messujen palauteseminaarissa julkistettiin kävijätutkimus, jonka mukaan vieraat tuhlasivat napapiirin matkallaan aiempaa enemmän majoitukseen, autoiluun ja ravintoloihin. Messualueella kulutettiin lähes 15 miljoonaa markkaa ja messumatkalla muuten yli 43 miljoonaa markkaa. Valtaosalla kävijöistä oli meneillään rakentamiseen liittyvä hanke. Eniten kasvoi sisustusta ja remonttia tekevien osuus. Lähes neljänneksellä messumatkaa vauhditti myös ajatus omasta omakotitalosta tai kesäasunnosta.

Noin 36 prosenttia vieraista sijoitti napapiirillä käynnin lomamatkan oheen. Raision asuntomessuilla prosentti oli 27. Peräti 40 prosenttia päätti tulostaan jo hyvissä ajoin edellisenä keväänä tai talvena. Messut lisäsivät Rovaniemen ja sen ympäristön tuntemusta. 46 prosenttia kävijöistä tuli napapiirille ensimmäistä kertaa.

Ennätykselliset 90 prosenttia haastatelluista piti viime kesän asuntomessuja hyvinä tai melko hyvinä. Huonoksi tapahtumaa ei moittinut kukaan. Suorakanava Oy haastatteli tutkimusta varten 21 700 messuvierasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.