Mainos

Ross yrittää pelastaa Lähi-idän rauhanprosessin

Yhdysvaltain erityislähettiläs Dennis Ross aloitti tänään Lähi-idässä uuden neuvottelukierroksen, jonka tarkoitus on saada jumiutuneet rauhanneuvottelut jatkumaan.

Ross tapasi sekä Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun että palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin tänään. Netanyahu ja Arafat olivat eri mieltä keskenään tapaamisten tarkoituksesta. Netanyahu sanoi keskusteltuaan Rossin kanssa, että Yhdysvaltain tavoitteena on saada palestiinalaisviranomaiset tehostamaan taisteluaan terrorismia vastaan.

Arafatin mukaan keskustelut Rossin kanssa eivät rajoittuneet vain turvallisuuskysymyksiin. Palestiinalaisten mukaan neuvotteluihin on liitettävä Israelin siirtokuntalaajennukset arabialueilla, mikä heidän mukaansa on keskeyttänyt rauhanneuvottelut. Netanyahu sanoi, että elleivät palestiinalaiset saa ääriaineksiaan kuriin, ei rauhanprosessi etene.

Israelin tiukkaa kantaa tuki tänään tieto, jonka mukaan Israelin poliisi olisi viimein tunnistanut puolitoista viikkoa sitten itsemurhaiskun tehneiden ruumiit. Jerusalemilaiselle torille tehdyssä iskussa kuoli tekijöiden lisäksi 13 israelilaista. Poliisin mukaan miehet olivat palestiinalaisia, jotka tulivat Länsirannan alueelta.

Kaksi palestiinalaisjärjestöä varoitti tänään Arafatia hyväksymästä Rossin suunnitelmia, ellei ensin saada varmistusta siitä, että Israel lopettaa arabialueiden lisäasuttamisen. Rossin oli määrä tavata Netanyahu ja Arafat vielä toistamiseen tänään.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.