Rosien ei pitänyt enää poistua sairaalasta, mutta toisin kävi – kuolemantuomion lääkäriltä saanut nainen on nyt onnellisesti raskaana

Näin huolehdit aivoistasi 18:30
Näin huolehdit aivoistasi – Huomenta Suomen vieraana aivotutkija ja kasvatustieteen professori Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta.

Rosie kärsi päänsärystä, jonka epäiltiin aluksi johtuneen korvatulehduksesta. Myöhemmin naisella todettiin olevan aivokasvain, joka on vaatinut useita leikkauksia vuosien aikana. Hän elää sairaudestaan huolimatta onnellista elämää. 

Viimeiset neljä vuotta ovat olleet Rosie Kavanaghille yhtä suurta tunteiden vuoristorataa sekä niin surullisten kuin onnellistenkin, elämää mullistavien käänteiden aikaa.

Kaikki alkoi siitä, kun tuolloin vain 25-vuotias nainen tunsi olonsa tavallista heikommaksi.

– Maaliskuussa 2015 päässäni alkoi sietämätön kipu. Se oli aluksi vain väliaikaista, Rosie muistelee The Sun -lehdelle neljän vuoden takaisia oireitaan.

Rosie kävi lääkärissä peräti kuudesti oireidensa vuoksi. Lopulta hänellä todettiin olevan korvatulehdus, jonka oletettiin menevän ohi antibioottikuurin voimalla.

Lääkärit olivat kuitenkin väärässä, sillä oireet vain jatkoivat pahenemistaan.

– Pari kuukautta myöhemmin pääkivusta tuli jatkuvaa – pystyin tuskin seisomaan. Eräänä päivänä, kun olin valmistamassa itselleni teetä, silmissäni vain pimeni.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäri antoi kuolemantuomion

Rosien onneksi hänen lääkärinä työskentelevä siskonsa sai toimitettua Rosien magneettikuvauksiin. Toukokuun 13. päivänä vuonna 2015 Rosie sai pysäyttävän uutisen.

– Muistan istuneeni pienessä huoneessa, kun lääkäri kertoi minulla olevan aivokasvain.

Samaan hengenvetoon lääkäri totesi, että kasvain on valtavan appelsiinin kokoinen, mikä tarkoitti sitä, ettei Rosie tulisi enää koskaan poistumaan sairaalasta omin jaloin.

– Olin aivan sanaton. Johtopäätös oli selvästi se, että tulisin kuolemaan, Rosie muistelee saamaansa kuolemantuomiota.

Huoli muuttuvasta ulkonäöstä

Rosie lähetettiin neurologiselle osastolle, jossa hänelle suoritettiin vaativa aivoleikkaus. Koska ensimmäisen leikkauksen aikana haluttiin poistaa kasvaimesta mahdollisimman suuri osa, Rosien kallosta jouduttiin poistamaan iso pala toimenpiteen aikana.

Rosieta oli varoitettu siitä, että leikkaus saattaa muokata hänen kasvojaan lopullisesti: se saattaisi saada kasvot roikkumaan ikään kuin halvauksen jäljiltä.

– Halusin leikkauksen jälkeen nähdä ensimmäisenä kasvoni peilistä. Leikkauksen jälkiseuraukset eivät olleet onneksi niin pahoja. Olin niin helpottunut, etten ollut huolissani päässäni olevasta arvesta.

Rosie osoittautui lääketieteelliseksi ihmeeksi

Onnistuneen leikkauksen jälkeen selvisi, että ison hedelmän kokoinen kasvain ei ollut pahalaatuinen. Aivokasvain oli kuitenkin uusiutuvaa sorttia, ja siksi Rosie on käynyt neljän vuoden aikana yhteensä viidessä päähän kohdistuneessa leikkauksessa.

Vuonna 2017 hänen päähänsä asennettiin silikoni-implantti pois poratun kallon tilalle.

Viime vuonna tehtyjen operaatioiden jälkeen lääkärit ovat aivan äimän käkenä: he eivät ole uskoa, että kuolemantuomion saanut nainen on edelleen hengissä.

Raskaus ja ikuinen rakkaus aivokasvaimesta huolimatta

Rosien voimakas taitelutahto lienee naisen vahvan tukiverkoston ansioita. Kun hän esimerkiksi sai pysäyttävän uutisen toukokuussa 2015, hänen perheensä oli paikalla puolessa tunnissa.

Rosie oli alkanut vain puoli vuotta aiemmin tapailemaan Justinia. Sen sijaan, että orastava rakkaustarina olisi saanut äkillisen päätöksen, Justin lupasi pysyä Rosien vierellä raskauttavista uutisista huolimatta.

– Justin on ollut vierelläni tämän koko matkan ajan. Maaliskuussa hän esitti minulle kysymyksen: ”Tuletko vaimokseni”. En epäröinyt hetkeäkään. Se oli niin täydellistä kaiken sen jälkeen, minkä olemme kokeneet yhdessä, Rosie kertaa miehensä kosintaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vain viikko myöhemmin Rosie sai toisenkin shokeeraavan ilouutisen: hän on raskaana.

Rosie ei ole neljän vuoden taistelunkaan jälkeen saanut terveen papereita: kasvain on yhä olemassa hänen aivoissaan, mutta sen kasvu on tällä hetkellä pysähtynyt.

Vaikeasta sairaudesta huolimatta 29-vuotias nainen nauttii elämästä sairauden sallimissa rajoissa – onnellisena ja toiveikkaana tulevasta. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat