Rolls-Roycen ikonisin yksityiskohta lienee sen keulamerkki – "Spirit of Ecstasy" pistettiin uusiksi sähköautojen aikakaudelle

Kaikkien aikojen aerodynaamisin Rolls-Royce ansaitsee myös uuden keulamerkin.

Spirit of Ecstasy -keulamerkki on yksi Rolls-Roycen ikonisimmista tunnusmerkeistä, ja eteenpäin nojaavaa naista kuvastava figuuri onkin kuvastanut brittivalmistajan autoja peräti 111 vuoden ajan.

Rolls-Royce esitteli taannoin ensimmäisen sähköautonsa konseptin. Spectre-nimeä kantava prototyyppi on 0,26:n Cd-lukemalla yhtiön kaikkien aikojen virtaviivaisin automalli, joten onkin enemmän kuin sopivaa, että auton keulassa ilmaa halkova Spirit of Ecstasy saa uutta muotoa pienemmän ilmanvastuksen varjolla.

Perinteikäs brittimerkki kertoo tiedotteessaan, että uuden keulamerkin suunnitteluun ja testaamiseen on käytetty yhteensä 830 tuntia.

Hahmon etukeno on nykyistä versiota syvempi, mikä vie sen valmistajan mukaan lähemmäs suunnittelijansa Charles Sykesin 1900-luvun alussa tekemiä piirustuksia.

Uusi versio on 83 milliä korkea, eli parisen senttiä matalampi kuin edeltäjänsä. Sitä tullaan käyttämään jatkossa kaikissa uusissa Rolls-Royceissa, ei pelkästään Spectressä.

Lähde: Rolls-Royce

Lue myös:

    Uusimmat