Rolls-Royce Spectre on superluksusvalmistajan ensimmäinen sähköauto

Rolls-Royce Spectre on superluksusvalmistajan ensimmäinen sähköauto 9:15
Spectre on superluksusvalmistaja Rolls-Roycen ensimmäisen sähköauton työnimi

Brittiläisen luksusautoikonin on määrä luopua polttomoottoreista kokonaan tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Nyt se on paljastanut ensimmäistä kertaa edes jotain sen tulevasta sähköautosta.

– Tänään on Rolls-Roycen historian merkittävin päivä 117 vuoteen. Aloitamme tietestit maailman ensimmäisellä ja parhaalla superluksussähköautolla, yhtiön pääjohtaja Torsten Müller-Ötvös julisti keskiviikkona.

Müller-Ötvösin mukaan sähkö sopii ainutlaatuisen hyvin tulevan uutuuden voimanlähteeksi. Alkavan testiohjelman on määrä kattaa 2,5 miljoonaa ajokilometriä, mikä vastaa noin 400 vuoden ajoja Rolls-Roycella keskimäärin.

Aihetunniste #SpiritElectrified, uusi video sekä työnimi Spectre viittaavat siihen, että odotettavissa on ulkomuodoltaan helposti Rolls-Royceksi tunnistettava kaksiovinen, ehkä hieman Wraithin piirteitä omaava coupe-mallinen sähköauto.

Nähtäväksi jää, millaiseksi suurikokoinen ja merkille tunnistettavat piirteet perinteisesti luonut jäähdytinsäleikkö sähköautossa lopulta muotoillaan.

Spectre rakentuu ilmeisesti Phantomin ja katumaasturi-Cullinanin kanssa samalle pohjalle, eli omaa sähköautoarkkitehtuuria ei vielä esiteltäisi. Mitään teknisiä tietoja ei vielä kerrottu.

Rolls-Roycen on määrä luopua polttomoottoreista vuoteen 2030 mennessä, joten muitakin uusia sähkömalleja on määrä odottaa piakkoin. Ensimmäiset autot tulevat saataville vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lue myös:

    Uusimmat