Robinista povattiin yhden hitin ihmettä, toisin kävi – tällainen on 20 vuotta täyttävän entisen teinitähden tarina

Robin on stressaantunut tekemättömyydestä 1:35

Robinin ura sai lentävän lähdön Frontside Ollie -jättihitillä vuonna 2012, kun laulaja oli vain 13-vuotias. Varusmiespalvelusta parhaillaan suorittava Robin täyttää tänään tasan 20 vuotta.

Katso videolta yllä, miten Robin kommentoi tauolle jäämistään Tuntematon sotilas -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä syksyllä 2017!

Parhaillaan tauolla oleva laulajatähti Robin Packalén täyttää perjantaina 24. elokuuta 2018 tasan 20 vuotta.

Robin teki läpimurtonsa jo vuonna 2012 eli kuusi ja puoli vuotta sitten.

Lue alta, miten vain 13-vuotiaana teininä julkisuuteen nousseen, parhaillaan varusmiespalvelustaan suorittavan Robinin ura on edennyt alusta tähän päivään asti.

Vuosi 2008

Aikakone-yhtyeestä tuttu lauluntekijä Maki Kolehmainen kiinnittää huomiota Robiniin tämän esiintyessä New Wave -laulukilpailussa.

Kolehmainen on lupautunut etsimään kappaleen Venäjällä järjestettyyn New Wave Junior -kilpailuun.

– Mulla oli diili kilpailun järjestäjien kanssa, että teen heille Suomen edustajan kappaleen sinne kilpailuun. Robinin isä lähetti Robinin nauhan tähän kilpailuun ja jury valitsi hänet voittajaksi. Hän tuli sitten studioon neljä vuotta sitten yhdeksänvuotiaana. Hän käveli studioon ja kappale, joka oli valittu tämän kilpailun venäläisen ohjaajan kanssa oli (Europe-yhtyeen jättihitti) Final Countdown, Kolehmainen kertoo yhteistyön alkuhetkistä.

Vuosi 2010

Laulaja allekirjoittaa levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa marraskuussa 2010, vain 12-vuotiaana.

Vuosi 2011

Robinin ensimmäinen albumi valmistuu vuoden lopulla.

Vuosi 2012

Robinin esikoissingle Frontside Ollie julkaistaan tammikuussa. Maki Kolehmaisen, Jimi Pääkallon, Bernard Grobmanin, Tracy Lippin ja Pekko Haimin säveltämä, Sana Mustosen sanoittama kappale on viiden viikon ajan Suomen ladatuin kappale.

Frontside Ollie -musiikkivideota on katsottu Youtubessa yli 17 miljoonaa kertaa.

Robinin debyyttilevy Koodi julkaistaan helmikuussa. Albumi myy päivässä triplaplatinaa. Kaikkiaan levyä on myyty lähes 120 000 kappaletta.

Elokuussa Robin täyttää 14 vuotta. Syksyllä 2012 julkaistaan Robinin huikea tarina -kirja (Tammi), Robin – The Movie -dokumenttielokuva sekä laulajan toinen albumi Chillaa.

Vuosi 2013

Robin voittaa Frontside Olliella vuoden biisin Emma-palkinnon. Lisäksi teini-ikäinen laulaja palkitaan vuoden tulokkaana ja Koodi-levy vuoden pop-albumina.

Huhtikuussa Robin lämmittelee Justin Bieberiä kolmessa loppuunmyydyssä konsertissa Norjan pääkaupunki Oslossa. Laulaja lämmittelee Bieberiä myös Helsingin Hartwall-areenalla.

Elokuussa Robin täyttää 15 vuotta, Boom Kah -single julkaistaan ja se nousee hitiksi. Teinipopparin kolmas studioalbumi Boom Kah julkaistaan lokakuussa. Levyä on myyty tähän päivään mennessä lähes 94 000 kopiota.

Vuosi 2014

Robin on vuoden 2014 Emma-gaalassa ehdolla vuoden miessolistiksi, Boom Kah vuoden albumiksi sekä vuoden popalbumiksi ja levyn nimikappaleeseen tehty video vuoden musiikkivideoksi. Robin jää kuitenkin ilman palkintoja.

Heinäkuussa laulaja esiintyy Helsingin Olympiastadionilla Helsinki Cup -jalkapalloturnauksen yhteydessä järjestetyssä Helsinki Pop Show -konsertissa.

Elokuussa 16 vuotta täyttäneen Robinin imago muuttuu kypsempään suuntaan. MTV Katsomossa nähdään kymmenen osan mittainen nettisarja Robin: Just nyt, jonka jaksoissa seurataan Robinin uuden albumin valmistumista, keikkoja ja keikkamatkoja sekä vapaa-aikaa.

Robinin neljäs studioalbumi 16 julkaistaan syyskuussa 2014. 

Vuosi 2015

Robin juhlii elokuun 24. päivänä 17-vuotissyntymäpäiväänsä. Syyskuun alussa Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati palkitsee laulajan vuoden positiivisimpana suomalaisena.

Lokakuussa 2015 julkaistaan laulajan viides studioalbumi Yhdessä, jolla Robin esittää duettoja eri laulajien kanssa. Levyllä kuullaan Robinin duetot muun muassa Vesa-Matti Loirin, JVG:n, Mikael Gabrielin, Evelinan ja Sannin kanssa.

Vuosi 2016

Robin täyttää elokuun 24. päivänä 18 vuotta. Laulaja suorittaa ajokorttiin vaadittavan inssiajon hyväksytysti heti syntymäpäivänsä aamuna.

– Kun tultiin katsastuskonttorin pihalle ja tutkinnon vastaanottoja sanoi, että kyllä tämä on hyväksytty, niin siinä tuli voiton huuto. Se oli hienoa, että sain sen tässä samalla suoritettua. Pääsin ajamaan tänne Helsinkiinkin, Robin kertoo MTV:lle 18-vuotissynttäri-iltanaan Helsingin Casinolla.

Elokuun lopulla uutisoidaan, että Robinilla on pieni rooli Aku Louhimiehen ohjaamassa uudessa Tuntematon sotilas -elokuvassa.

Syksyn aikana laulaja soittaa ensimmäiset keikkansa alle 18-vuotiailta kielletyissä konserttipaikoissa.

Robin osallistuu juhlien nuorimpana vieraana tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsusta itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnassa. Robinin yllä nähdään Mert Otsamon suunnittelema kultakoristeinen smokki.

Laulaja väistää kierrellen MTV.fin suorassa nettilähetyksessä kysymyksen rakkauselämästään.

Vuosi 2017

Täysi-ikäistynyt laulajatähti nähdään kevään aikana Nelosen Vain elämää -ohjelman kuudennella tuotantokaudella. Ohjelmassa Robin puhuu poikkeuksellisen avoimesti yksityiselämästään.

– Minun isälläni oli vakava aivokasvain. Se oli juuri sen jälkeen, kun Michael Jackson oli kuollut. Kun tuli leikkauksen hetki, kysyin, että "käykö iskälle samalla lailla kuin Michael Jacksonille", Robin toteaa Tiktak-laulaja Petran päivästä kootussa jaksossa ja lisää, että kaikki meni lopulta hyvin.

Robin esiintyy lokakuussa 2017 Hartwall-areenalla. Elokuussa 19 vuotta täyttänyt laulaja jää konsertin jälkeen määrittelemättömän mittaiselle tauolle.

– Tarkoitus on poistua kokonaan julkisuudesta ainakin hetkeksi. Tässä on kuusi-seitsemän vuotta menty täysillä pää kolmantena jalkana, Robin kommentoi Radio Suomipopin haastattelussa.

– Mä haluan nähdä mitä tää elämä on ilman musiikkia. Mä oon niin nuori tyyppi, multa on niin paljon kokematta, mä haluan nähdä paljon kaikenlaisia juttuja.

Vuosi 2018

Robin valmistuu ylioppilaaksi kevätjuhlapäivänä 2. kesäkuuta. Laulajatähden nimi löytyy Turun Luostarivuoren lukion toukokuussa julkaistulta ylioppilaslistalta.

Heinäkuun alussa Robin katkaisee keikkataukonsa hetkellisesti, kun laulaja nousee yllättäen lavalle Sunrise Avenuen keikalla Turun Ruisrockissa.

Maanantaina 9. heinäkuuta Robin ja noin 12 200 muuta alokasta astuvat armeijan riveihin.

Ennen asepalvelukseen lähtöä mies lähettää videoterveiset faneilleenVideolla mies nostaa lippiksen pois päästään ja alta paljastuukin täysin vaalea ja pitkähkö tukka.

– Tukka lähtee pian, mies kertoo videolla veikeän ilmeen kanssa.

Robin on kertonut, että armeijaan meneminen on ollut aina selvä asia hänelle. Hänen mielestään on hienoa, että armeija on hänelle velvollisuus ja tavallaan pakotettu tauko muista asioista.

Heinäkuussa Yle julkaisee harvinaisen haastattelun, jossa Robinin äiti Nina Packalén kertoo aloittaneensa työt managerina. Robinin vanhemmat ovat kieltäytyneet haastatteluista ja pysyneet poissa julkisuudesta tietoisesti vuosien ajan.

– Aika yksin me ollaan vanhempina oltu tässä kelkassa. Ei ole paljon ollut keneltä kysyä neuvoa. On pitänyt luottaa omaan intuitioon, että asiat menevät niin kuin niiden pitää mennä, Nina Packalén toteaa haastattelussa.

Katso alla videolta miten 13-vuotias Robin villitsi fanejaan Porvoossa toukokuussa 2012!

Robin villitsi Porvoossa 1:40

Lue myös:

    Uusimmat