Robin Gibbin uskomaton taistelu päättyi

The Bee Gees -yhtyeen Robin Gibb menehtyi pitkälliseen sairauteen.

Syöpää sairastanut Robin Gibb eli viimeiset vuotensa melkoisessa vuoristoradassa, kun laulaja taisteli sairauttaan vastaan. Välillä tilanne näytti jo paremmalta, mutta lopulta sairaus vei voiton ja hän sulki silmänsä sunnuntaina.

Robin Gibb muutti perheensä kanssa Australiaan 1950-luvun lopulla, jossa aloitti musiikkiuransa veljiensä kanssa perustamalla The Bee Gees -yhtyeen. Levytyssopimuksen bändi sai vuonna 1963, mutta läpimurto tapahtui heidän muutettuaan takaisin Englantiin vuonna 1967.

The Bee Geesin ja omien soololevyjensä lisäksi Gibb kirjoitti kappaleita muille artisteille, kuten Diana Rossille, Celine Dionille ja Destiny's Childille.

Vuonna 1994 Gibb sai kunnianosoituksen, kun hänet nimettiin laulunkirjoittajien Hall of Fameen ja kolme vuotta myöhemmin Bee Gees valittiin Rock and Roll Hall of Fameen. Yhdessä veljiensä kanssa Gibb nimettiin uudenvuodenaattona 2002 Brittiläisen imperiumin ritarikunnan komentajiksi. Manchesterin yliopiston kunniatohtorin arvo Gibbille myönnettiin vuonna 2004.

Menestyksen ja arvostuksen vastapainoksi Gibb joutui näkemään elämän synkän puolen, kun hän taisteli elämänsä viimeiset vuodet terveytensä kanssa.

Hänet leikattiin elokuussa 2010 tukkeutuneen suolen takia. Leikkauksen jälkeen Gibbillä todettiin paksusuolen syöpä, joka levisi hänen maksaansa. Vielä huhtikuussa vaikutti siltä, että Gibb olisi selättänyt syöpänsä, kun lääkärit ilmoittivat, että syöpä olisi saatu poistettua ja laulaja voisi aloittaa toipumisen.

Kuitenkin parin viikon päästä ilmoituksesta tuli toipumiseen takapakkia, kun Gibb joutui sairaalaan keuhkokuumeen takia. Sairaalassa laulaja vajosi koomaan ja lääkärit epäilivät, että häneltä olisi löytynyt toinen kasvain. Huhtikuun lopussa tilanne näytti jälleen valoisammalta, kun Gibb heräsi koomasta.

Toukokuun alussa uutisoitiin toipumisen edenneen hyvin ja hän kotiutui useita viikkoja kestäneen sairaalahoidon jälkeen. Kuitenkaan laulaja ei pystynyt enää taistelemaan sairautta vastaan, vaan hän menehtyi sunnuntaina.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat