Mainos

Robert Kubica jysäytti: Minulla oli kuskisopimus Ferrarille

6:32

Robert Kubica paljastaa, että hänellä oli kuljettajasopimus Ferrarin kanssa F1-kaudesta 2012.

Toukokuussa Kubica oli jo sanonut, että Ferrari-sopimus oli "lähempänä kuin luulettekaan", mutta nyt hän meni pidemmälle paljastuksessaan.

Kubican ja Ferrarin liitto ei kuitenkaan toteutunut, sillä puolalaiskuski loukkaantui vakavasti rallionnettomuudessa vuonna 2011. Kubica sai pysyviä vammoja käteensä, ja hän pystyi palaamaan F1-ympyröihin vasta täksi kaudeksi Williamsin testikuljettajan ominaisuudessa.

Paikka Alonson tallikaveriksi

Kubica kertoi paljastuksensa Ferrari-sopimuksesta F1-sarjan virallisessa podcastissa. Puolalaispilotista olisi tullut Fernando Alonson tallikaveri, mutta Ferrarin puikoissa jatkoi Kubican onnettomuuden myötä vielä Felipe Massa.

Kubican mukaan hän oli solminut sopimuksen Ferrarin silloisen tallipäällikön Stefano Domenicalin kanssa. Kubica olisi ansainnut Ferrarilla vähemmän rahaa kuin Renault'lla, mutta unelma olisi toteutunut.

– Ensimmäinen tavoite on päästä formula ykkösiin. Toisena tavoitteena on vakiinnuttaa asema F1-sarjassa, jotta sinulla on hyvä arvo ja hyvä maine. Se on paljon vaikeampaa kuin päästä sarjaan, Kubica kuvaili.

– Kolmanneksi sitä haluaa voittaa maailmanmestaruuden tai tulla Ferrari-kuljettajaksi.

Kubican mukaan kuntoutuminen kolarin jälkeen oli niin kivuliasta, ettei Ferrari-sopimuksen peruuntuminen tehnyt aiemmin kipeää. Sittemmin ajatukset kuitenkin muuttuivat.

– Oli kivuliasta olla kisaamatta formula ykkösissä, mutta se oli vielä kivuliaampaa, kun tiesin, että olin menossa ajamaan Ferrarilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.