Brawn odottaa mestaruustaistelun vain kiihtyvän: “Vettelille tärkeä voitto teknisesti ja psykologisesti"

Ferrari-tallin Sebastian Vettel otti sunnuntaina Silverstonessa tärkeän voiton niin teknisesti kuin psykologisesti, katsoo F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn.

Paalupaikalta kisaan startannut Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton jahtasi sunnuntaina Silverstonessa jo viidettä peräkkäistä voittoaan, mutta avauskierroksen kolari Ferrarin Kimi Räikkösen kanssa pudotti brittikuskin takaa-ajajan asemaan.

Rytäkästä sisuuntunut Hamilton teki lopulta hienon nousun kisan kakkoseksi, mutta Vettelin voittoa hän ei kyennyt uhmaamaan. Samalla Vettel lisäsi etumatkansa mestaruustaistelun piikkipaikalla kahdeksaan pisteeseen.

Brawn ei usko Silverstonen olleen Hamiltonin mestaruustaistelun kannalta kohtalokas takaisku, mutta voitto oli Vettelille silti erittäin tärkeä radalla, jota Mercedes on hallinnut viisi edellistä vuotta.

- Tämä oli Sebastianin 51:s voitto, mikä nostaa hänet tasoihin kolmannelle sijalle yhdessä Alain Prostin kanssa F1-sarjan menestyneimpien kuljettajien listalla.

– Tätä ei voida nähdä mestaruustaistelun käännekohtana, koska kauden puolivälissä kahdeksan pisteen ero on vielä pieni, mutta tulos oli kaikesta huolimatta merkittävä niin teknisesti kuin psykologisestikin, koska lähdemme nyt Ferrarin miehen kotikisaan Saksaan, Brawn kertoi crash.netin mukaan.

Brawn on vakuuttunut siitä, että Mercedeksen ja Ferrarin välinen mittelö jatkuu kiivaana myös kauden jälkipuoliskolla.

- Ferrari on näyttänyt, että he ovat vastanneet Mercedeksen tasoon kehitystyössä ja kyvyssä ottaa teknisestä paketistaan irti paras mahdollinen. Se ennustaa vieläkin jännittävämpää kauden loppupuoliskoa. Saimme siitä jo maistiaiset Silverstonen kisan päätöskierroksilla, Brawn sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat