Robbie Williams nappasi Helsingin Areenan haltuunsa

Popin pahaksi pojaksi kutsuttu Robbie Williams nousi maineeseen poikabändi Take Thatin riveissä. Nykyisessä Robbie Williamsissa ei poikabändimäisyydestä ole jäljellä kuin pelkkä muisto.

Helsingin Areenassa Williams todisti olevansa kovan luokan viihdyttäjä ja laulaja, joka on pystyy somistamaan popmusiikkia perinnetietoisilla hiteillä. Robbie Williams myi kaksi Helsingin areenallista loppuun hetkessä, eikä ihme - tunkeutuihan miehen Escapology-albumi Suomessakin listaykköseksi ja platinalevyksi asti. Eikä sekään ihmetyttänyt, että hurmuri-Robbie veti paikalle naisvaltaisen yleisön.

Kuin Mercury, Jagger tai Walesin tiikeri

Vaikka Williams on melkoinen vitsinikkari ja show-mies aina itseironisuuteen asti, hän selvästi rakastaa suuressa suosiossa ja ihailun kohteena kylpemistä. Kukkopoika on opiskellut tunnollisesti esikuviensa Mick Jaggerin ja Freddie Mercuryn lavakarismaa ja esittipä mies jopa pätkän Queen-Mercuryn kappaleesta We Will Rock You.

Muitakin brittisuuruuksia Williams keikoillaan kunnioittaa. Areenassa hän huitaisi omia aikojaan värssyn The Beatlesin Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Bandista ja kuulosti hetkittäin pelottavan paljon pari viikkoa aiemmin samalla lavalla laulaneelta David Bowielta. Viihdyttäjä ja show-mies Robbiessa puolestaan on jotain samaa kuin Walesin machotiikerissä Tom Jonesissa. Tanssityttöjen ilmestyminen lavalle ei voinut olla kenellekään yllätys, mutta jo sitä ennen Williams oli napannut yleisönsä liki täydellisesti pihteihinsä.

Tasapaksu taustabändi

Yleisön imarteleminen ja huvittaminen sillä, että supertähti on vaivautunut opettelemaan pari sanaa suomea ja sitten lausuu ne hassun kömpelösti, on kai pakollinen ohjelmanumero jota ei voi välttää. Eikä siltä välttynyt Williamsinkaan keikalla.

Paljon hauskempaa oli se, että Williams valitsi eturivistä oman suosikkipariskuntansa, jota sitten ahkerasti haastatteli. Kuultuaan nuoren parin seurustelleen kolme kuukautta, Williams totesi: -Kolme kuukautta ei ole pitkä aika. No, onhan se sentään kuukausi enemmän kuin minun pitkäaikaisin suhteeni.

Miinuspuolella Robbie Williamsin keikalta kirjautui osan miehen äänivaroista hukkuminen pitkän kiertueen varrelle. Ja se, että taustabändi soitti ponnettomasti, hengettömästi ja värittömästi. Vähimmän pökkelömäinen taustaryhmä olisi pelkkää plussaa show'n keskipisteenä häärivälle maailmantähdelle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat