Mainos

RKP:n Wallin ihmettelee nimityskohua

Tasa-arvoasioista hallituksessa vastaava ministeri kulttuuriministeri Stefan Wallin (rkp) oudoksuu sitä, että keskustelu poliittisista virkanimityksistä on puhjennut juuri nyt, kun nimitysten kohteina ovat olleet Liisa Hyssälä (kesk.) ja Eva Biaudet (rkp).

- Arvostelussa heitä kohtaan on myös yritystä kampittaa työtä tasa-arvon lisäämiseksi yhteiskunnan huipulla, Wallin kommentoi viime päivien keskustelua tiedotteessaan.

Wallin kyselee, miksi kaksi naista ovat niin kiitollisia uhreja tällaisessa keskustelussa.

Wallinin mielestä keskustelua leimaa aimo annos näköalattomuutta, poliittisen muistin lyhyyttä ja suoranaista populismia.

- Poliittisen liikkeet, jotka vuosien mittaan ovat itse olleet vahvoja toimijoita valtionhallinnon nimityksissä, esiintyvät nyt kuin olisivat täysin viattomia ja väärinymmärrettyjä.

Hyssälä nimitettiin perjantaina Kelan uudeksi pääjohtajaksi ja Eva Biaudet jo aiemmin vähemmistövaltuutetuksi.

Arvostelijoiden mielestä Kelassa ei ollut aidosti avoin haku, koska pääjohtajan paikka oli jo aikoja sitten läänitetty keskustalle. Biaudetin nimitystä on arvosteltu poliittiseksi, koska hänellä ei ollut muodollista pätevyyttä tehtävään ja hallitus myönsi hänelle erivapauden.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.