Mainos

Ritva Sarkola vahvistaa tiedon rikosepäilystä

Poliisi tutkii Tuula Sariolan lavastettuun kirjailijauraan liittyvää sotkua

Toimittaja ja kirjailija Ritva Sarkola vahvistaa tiedon, jonka mukaan hän on saanut kutsun saapua poliisikuulusteluihin Tuula Sariolan lavastettuun kirjailijauraan liittyen.

Ilta-Sanomat kertoi torstaina, että poliisi epäilee Sariolaa ja Sarkolaa rikoksesta. IS:n mukaan Helsingin poliisi tutkii, syyllistyikö valekirjailijaksi viime kesänä paljastunut Tuula Sariola rikokseen, kun hän nosti väärin perustein lähes 30000 euroa apurahoja opetusministeriöstä vuosina 2001-2006. Epäiltynä jupakassa on myös Sariolan nimellä kirjat kirjoittanut Sarkola.

STT ei tavoittanut Tuula Sariolaa kommentoimaan Ilta-Sanomien uutista. Sen sijaan Sarkola sanoi, että hänen on määrä mennä kuulusteluihin ensi viikon keskiviikkona. Häntä epäillään avunannosta petokseen.

-Kyllä tieto (kuulusteluihin menemisestä) pitää valitettavasti paikkansa, STT:n tavoittama Sarkola huokasi ja kertoi olevansa rikosepäilystä järkyttynyt.

-Olisihan sitä toivonut, että se asia olisi jo jäänyt pois.

Sarkolan mukaan häneen yhteydessä ollut poliisi oli lyhytsanainen. Sarkola sanoo olevansa epätietoinen siitä, mistä asiassa on oikeastaan kysymys.

Sarkolalla on työn alla uusi romaani, jossa on hänen mukaansa "kannet valmiina mutta tekstistä ei tietoakaan".

-Ei tässä nyt kirjallisia ajatuksia pysty ajattelemaan, hän harmitteli.

Sariola on maksanut takaisin opetusministeriön kirjastoapurahalautakunnan häneltä karhuamat rahat korkoineen.

Kirjajupakka sai alkunsa viime vuoden kesäkuussa. Tuolloin paljastui, että Sariolan ystävä, mäntyharjulainen Sarkola on kirjoittanut Sariolan nimissä julkaistut dekkarit. Lähes parikymmentä vuotta jatkunut toiminta on Suomessa harvinainen. Sekä Sariola että Sarkola ovat pahoitelleet tapahtunutta.

Joulukuussa opetusministeriön kirjastoapurahalautakunta päätti, että Sariola joutuu maksamaan korkoineen takaisin apurahoina saamansa miltei 30000 euroa.

Ritva Sarkolan ensimmäinen omalla nimellä kirjoitettu romaani Kuoleman kirkko julkaistiin viime syksynä.

STT ei yrityksistä huolimatta onnistunut tavoittamaan sellaista poliisia, joka olisi voinut kommentoida Ilta-Sanomien uutista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.