Mainos

Riskilä: Työnantajat palaamassa lamavuosiin

Kunta-alan ammattiliiton puheenjohtaja Jouni Riskilä arvostelee työnantajien kopioineen tuoreen palkankorotustarjouksensa pahimmilta lamavuosilta.

Kunta-alan ammattiliiton puheenjohtaja ja SAK:n valtuuston puheenjohtaja Jouni Riskilä sanoo palkkatarjousten muistuttavan lamavuosia. Työnantajien olisi ripeästi muutettava kurssiaan, jotta tupolaiva ei ajautuisi lopullisesti karille.

-Jatkoneuvotteluissa ei riitä, että työnantaja tulee puoliväliin vastaan, koska SAK on asettanut omat palkkatavoitteensa jo niin matalalle tasolle. Myös työelämän laatuasioissa pitää tapahtua todellista edistystä, Riskilä vaati Sodankylässä tänään.

Hän piti tarjottuja korotusprosentteja outoina, kun otetaan huomioon pitkään voimakkaana jatkunut taloudellinen kasvu, bruttokansantulon nopea nousu ja Suomen hyvä kilpailukyky. Lisäksi työnantajan tarjouksessa ostovoiman kasvu turvattaisiin "palkansaajien omilla varoilla eli lisäverohelpotuksilla".

Rannisto: Täysmääräiset korotukset


SAK:laisen Valtion ja erityispalvelujen ammattiliiton puheenjohtaja Raimo Rannisto puolestaan peräsi valtiotyönantajaa näyttämään tupotahtonsa ja varaamaan henkilöstön palkankorotukset budjettiin täysimääräisinä.

-Kyllä neuvottelijoiden on lähdettävä siitä, että tulopoliittisen ratkaisun perusasiat pitää saada selviksi tämän viikonlopun aikana. Jos näin ei tapahdu, alkaa olla todennäköistä, että edessä on taas liittokohtainen kierros, ja se tulee työnantajille kalliiksi, Rannisto varoitti Sodankylässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.