Mainos

Risikon mukaan liian aikaista sanoa, pitääkö aikataulu: "Sote valmistunut jo niin monta kertaa"

2:18

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoo, että valinnanvapauden porrastuksesta ei ole sovittu mitään konkreettista. Soten valinnanvapautta koskevan lakiluonnoksen lausuntokierros päättyy tänään.

Risikon mukaan kokoomus lähtee siitä, että vuonna 2019 tulee valinnanvapautta lisää.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arveli aamulla MTV:n Huomenta Suomi-ohjelman haastattelussa, että valinnanvapauslain luonnokseen tulee viilauksia sen suhteen, missä aikataulussa valinnanvapauden osat otetaan käyttöön.

Risikko pohtii, että jos on esimerkiksi odotettava kentän pääsemistä käyntiin niin se otetaan huomioon. Hän sanoo, että alun perinkin oli siirtymä siinä, miten valinnanvapaus lisääntyy kahden vuoden aikana, ja sote-keskusten palveluvalikoima muotoutuu vähitellen.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoi tänään, että kokoomukselle on tärkeintä valinnanvapauden toteutuminen.

– Se, että miten se toteutuu, ei ole ollenkaan niin tärkeää, sanoo Orpo.

"Parempi, kun ei sano aikatauluja"

Pääministeri Sipilä sanoi tänään Ylelle, että sote-lakipaketin on oltava valmis ensi viikolla, jos aikataulussa aiotaan pysyä.

Risikon mukaan on liian aikaista sanoa, pitääkö aikataulu.

– Tavoite on tietysti, mutta se on niin monta kertaa jo valmistunut tämä sote, että parempi kun ei sano mitään aikatauluja, sanoo Risikko.

Oppositiosta on ihmetelty sitä, miten tänään päättyvän lausuntokierroksen tulokset ehditään ottaa huomioon, jos valmista pitää tulla jo ensi viikolla.

Orpo vastaa arvosteluun, että lausuntoja on tullut runsaasti jo aiemmin pidemmän ajan kuluessa ja uudistuksesta on käyty julkista keskustelua. Hän vakuuttaa, että lausuntoihin perehdytään ja ne otetaan vakavasti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.