Mainos

Rikospoliisi Maria Kalliota seurasi yli 1,7 miljoonaa katsojaa

Avausjakso on MTV3-kanavan kymmenvuotisen historian katsotuin draamaohjelma.

Loppiaismaanantaina MTV3:lla alkanut sarja Rikospoliisi Maria Kallio veti suomalaiset televisioiden ääreen. Avausjaksoa seurasi ennätykselliset 1 713 000 katsojaa. Luku on historiallinen, sillä MTV3-kanavan kymmenvuotisessa historiassa mikään draamaohjelma ei ole aiemmin vastaavia katsojalukuja kerännyt.

Maikkarin maanantain draamapaikka on ollut muutoinkin menestyksekäs, useat sarjat ovat keränneet miljoonayleisön.

Rikospoliisi Maria Kallio on Leena Lehtolaisen romaaneihin Kuolemanspiraali, Tuulen puolella, Ennen lähtöä ja Luminainen perustuva 13-osainen poliisisarja. Minna Haapkylän tähdittämässä sarjassa seurataan Maria Kallion, hänen rakkaittensa ja työtovereidensa elämää muutaman vuoden ajan. Sinä aikana Mariasta tulee vaimo, äiti ja Espoon väkivaltajaoksen ylikomisario.

Rikospoliisi Maria Kallio on paitsi dekkari, jossa Maria työtovereineen selvittelee hyvin erilaisissa olosuhteissa tapahtuvia murhia, myös kuvaus tämän päivän yhteiskunnan ahneuden ja väkivallan tilasta sekä naisen ylenemisestä miesvaltaisella alalla.

Tarinoissa sivutaan myös monia yhteiskunnallisesti puhuttavia aiheita. Haapkylän lisäksi rooleissa nähdään mm. Petteri Summanen, Kari-Pekka Toivonen, Robert Enckell, Juha Veijonen ja Hannu-Pekka Björkman.

Sarjan on Lehtolaisen kirjojen pohjalta käsikirjoittanut Tove Idström. Sarjan ohjaajia ovat Minna Virtanen, Johanna Vuoksenmaa sekä Saara Saarela. Sarjan on MTV3-kanavalle tuottanut Jarowskij Draama Suomi Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.