Mainos

Rikolliset kauppaavat ryöstösuunnitelmia Suomessa

Keskusrikospoliisin mukaan ruotsalaiset rikollisryhmät ovat alkaneet kaupata ryöstösuunnitelmia, joita he ovat käyneet laatimassa Suomessa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Suomen poliisi ei voi puuttua ryöstöjen suunnitteluun, koska se ei ole lailla kiellettyä. Ruotsissa ryöstön suunnittelu on kriminalisoitu .

Poliisin saamien tiedustelutietojen mukaan ulkomaiset rikolliset suunnittelevat parhaillaan kahta suurta ryöstöä Suomessa. Sekä epäillyt myyjät että ostajat ovat ruotsalaisia.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Teijo Ristola kertoo Helsingin Sanomille, että ryöstöjen suunnittelijat ovat kovan luokan ammattilaisia.

Lokakuussa Pyhäjärvellä kiinni jääneen pankkiautomaattiliigan epäillään ostaneen suunnitelmat ulkopuoliselta. Liigan epäillään tyhjentäneen neljä automaattia. Suunnitelmissa kerrottiin tiedot pakoreiteistä ja poliisiasemista, niihin oli merkitty piilopaikat ajoneuvoille ja ryöstöjen jälkeiset piilopaikat, sekä milloin raha-automaatit täytettiin. Suunnitelmat paljastivat myös kuinka poliisi reagoi hälytyksiin ja mitä reittiä se todennäköisesti ajaa rikospaikalle.

Poliisin tietojen mukaan myös helmikuussa 2007 Suomen Pankin Turun-konttorin takapihalla rahankuljetusauton ryöstäneet ruotsalaiset olivat ostaneet alustavan rikollissuunnitelman toiselta rikollisryhmältä, kertoo lehti. Ryöstösaalis oli 1,5 miljoonaa euroa, ja se on yhä kateissa.

Oikeusministeriö selvittää parhaillaan, kuinka vakavien rikosten valmistelun kriminalisointi voitaisiin toteuttaa. Poliisi on toivonut vakavien rikosten kriminalisointia jo vuosia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.