Riikka Purra on tehnyt valintansa presidentinvaaleissa: "Ihmiset äänestävät pienempää pahaa, se on hyvä"

Kumpaa ehdokasta aiot äänestää, Riikka Purra? 1:36
Riikka Purra aikoo äänestää vasta varsinaisena vaalipäivänä presidentinvaalien toisella kierroksella

Yksi presidentinvaalien toisen kierroksen polttavimmista kysymyksistä on se, miten perussuomalaisten kannattajat aikovat toimia. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra kertoi omasta päätöksestään epäsuorasti MTV:n Uutisextrassa. 

Perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-aho sai ensimmäisellä kierroksella yli 600 000 ääntä, joita sekä Pekka Haavisto että Alexander Stubb nyt tavoittelevat. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ei ole ottanut suoraan kantaa kummankaan ehdokkaan puolesta. Asiasta kysyttiin häneltä myös MTV Uutisextran haastattelussa. 

Purra sanoo aikovansa äänestää vasta varsinaisena äänestyspäivänä ja siihen asti seuraavansa mielenkiinnolla vaalikeskusteluja. 

Purra toteaa, että valinta ei ole enää auki, mutta hän pitää äänestyspäätöksen omana tietonaan ja luottaa puolueen jäsenten kykyyn tehdä omat päätöksensä. Tämän jälkeen hän kuitenkin jatkoi:

– Vaikka presidentti puolueensa jäsenyydestä luopuukin, niin totta kai hallituskumppani kokoomuksen ehdokas on varmasti puoleen jäsenenä lähempänä perussuomalaisia. Mutta nämä asiat eivät ole yksinkertaisia. 

Pekka Haavisto on Purran mukaan vihreiden ehdokkaana lähtökohtaisesti kauempana perussuomalaisista. Ylipäätään äänestyspäätös voi olla monelle perussuomalaiselle vaikea ja Purra on kuullut myös monen puolueen jäsenen aikovan jäädä kotonaan kotiin.

– Vaaleissa ihmiset äänestävät myös niin sanottua pienempää pahaa. Se on varsin hyvä lähestymistapa.

Katso koko Uutisextra tästä!

Lue myös:

    Uusimmat