Mainos

Rice sovittelumatkalla Irakissa

Rice lensi Irakiin suoraan Pariisista, missä hän osallistui Lähi-idän kvartetin tapaamiseen sekä palestiinalaishallinnon avustuskokoukseen.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice on vieraillut tänään Irakissa antaakseen tukea pyrkimyksille rauhoittaa pääkaupunkia Bagdadia sekä pohjoista öljykaupunkia Kirkukia.

Ulkoministerin matka alkoi vierailulla Kirkukiin, jonka väestö on jakautunut arabeihin, kurdeihin ja turkmeeneihin. Etniset levottomuudet ovat vaivanneet kaupunkia siitä lähtien, kun Yhdysvallat miehitti Irakin. Kaupungin kurdiväestö haluaisi tehdä siitä itsenäisen alueensa uuden pääkaupungin, mitä muut ryhmät vastustavat.

Kirkukista Rice jatkoi Bagdadiin, jossa hänen oli määrä tavata presidentti Jalal Talabani.

Amerikkalaiset ovat viime aikoina painostaneet Irakin johtoa, jotta se käyttäisi hyväkseen väkivaltaisuuksien vähentymistä ja yrittäisi sovitella eri uskontoryhmien välejä.

Rice lensi Irakiin suoraan Pariisista, missä hän osallistui Lähi-idän kvartetin tapaamiseen sekä palestiinalaishallinnon avustuskokoukseen. Rice vieraili Irakissa viimeksi syyskuussa presidentti George W. Bushin kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.