Retkieväät - Täytettyjä sämpylöitä, sitruunasoodaa ja kardemumma-mansikoita 10.7.2001

Toim. Kaisa Torkkeli

Valmistetaan retkieväät Lauran (8 v.) ja Laurin (6 v.) kanssa.

Retkieväät - Täytettyjä sämpylöitä, sitruunasoodaa ja kardemumma mansikoita

Täytetyt sämpylät

sämpylöitä

Broileritäyte (4:lle sämpylälle)


sämpylän koverrettu sisus
n. 300 g (hunajamarinoituja) broilerisuikaleita
n. 50 g tuorejuustoa
tuoretta basilikaa
mustapippurirouhetta
tomaattiviipaleita
salaatinlehtiä

Savukalatäyte (4:lle sämpylälle)


sämpylän koverrettu sisus
200 g perattua savukalaa
0,5 dl ranskankermaa
tilliä tai uutta sipulia hienonnettuna
salaatinlehtiä
kurkkuviipaleita

Leikkaa sämpylöistä "lakki" pois. Koverra sämpylän sisustaa haarukan avulla.

Kypsennä broilerin suikaleet. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon sämpylän sisustaa, tuorejuustoa, tuoretta hienonnettua basilikaa ja mustapippuria. (Voit halutessasi jauhaa massan hienoksi monitoimikoneen teholeikkurilla.)

Perkaa savukala. Jauha kala hienommaksi haarukan avulla. Lisää joukkoon sämpylänsisustaa, ranskankermaa ja tilliä tai sipulia.

Aseta koverretun sämpylän pohjalle salaatinlehtiä ja täytettä sekä päälle viipale tomaattia tai kurkkua. Nosta lakki päälle.

Sitruunasooda


3 sitruunan mehu (n. 2,5 dl)
1 dl sokeria
7 dl kivennäisvettä
sitruunamelissanlehtiä

Purista sitruunoiden mehu. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri liukenee. Yhdistä sitruunamehu ja kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa virkistävänä juomana jääpaloilla jäähdytettynä.

Kardemummasiirappi hedelmille

1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl kardemummansiemeniä

mansikoita
hunaja- ja verkkomelonia kuorittuna ja paloiteltuna

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä ja siivilöi kardemummansiemenet halutessasi pois.

Siirappi sopii jäätelön, mansikoiden ja erilaisten hedelmien maustamiseen sekä kastikkeeksi.

Lue myös:

    Uusimmat