Restel päätti sulkea baarinsa jo nyt, työntekijät lomautetaan – toisille tilanne on helpotus: "Menen moikkaamaan vanhempia 1,5 vuoden tauon jälkeen"

12:45
Restel sulkee baarinsa Uudellamaalla koronarajoitusten vuoksi – MTV paikalla viimeisenä iltana

Huomisesta eteenpäin on turha pistäytyä lasilliselle Hemingway’s- ja Wanha Mestari -ravintoloihin, sillä ravintolayhtiö Restel ilmoitti sulkevansa ravintoloitaan torstai-illan jälkeen. 

Sulkemispäätös koskee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella sijaitsevia juomaravintoloita. 

– Tämähän on kuin viime kevään kertausta – moni on samassa tilanteessa, Tennispalatsin Hemingway’sin ravintolapäällikkö Esa Kvist kuvailee tunnelmiaan viimeisenä aukiolopäivänä. 

Katso yllä olevalta videolta, millainen tunnelma ravintolassa oli viimeisenä iltana!

Syy päätökselle on selvä: pitkään jatkunut heikko koronatilanne ja ravintoloihinkin kohdistuneet rajoitukset. 

Hallitus ilmoitti torstaiaamuna uusista koronatoimista. Pääministeri Sanna Marinin mukaan koronaviruksen leviämistä ehkäistään kolmen viikon sululla 8.–28. maaliskuuta välisenä aikana. 

Restel päättikin sulkea ovensa hieman etukenossa reilu viikko ennen täyssulkua. 

– Vastuullisena yrityksenä ajateltiin, että mieluimmin etukenossa kuin viime tipassa – henkilökohtaisesti ole sitä mieltä, että tämä oli ainut oikea ratkaisu, Kvist sanoo. 

– Monien kollegoiden kanssa ollaan keskusteltu ja kyllähän tämä on ollut näkyvissä – tämä totaalisulku. 

Kvist uskoo, ettei ravintolaketjun etukenoisessa päätöksessä ollut taustalla taloudellisia syitä, vaan niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin terveysturvallisuus. 

– Päivä päivältä nämä tartuntaluvut ovat kasvussa – jok’ikinen päivä henkilökunnan altistumisriski kasvaa. 

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin

Suuri osa juomaravintoloiden työntekijöistä joutuvat lomautetuiksi – ainakin maaliskuun loppuun saakka – ellei täyssulkua päätetä jatkaa vielä maaliskuun lopunkin jälkeen. 

Vaikka korona-aika on ollut myös monille ravintolayrittäjille raskasta aikaa, Kvistin mukaan rajut rajoitustoimenpiteet eivät suoranaisesti ärsytä. 

– Tilanne pitää ottaa vaan sellaisena kuin se on, Kvist muotoilee. 

Kvist näkee omassa lomautusajassaan jotain todella positiivista. Jahka juomaravintolan ovat on suljettu ja kuunvaihteen inventaario taputeltu, mies vaihtaa maisemaa. 

– Siihen heti viikon omaehtoinen karanteeni ja sitten maski naamalla ja henkilöautolla Kainuun suuntaan moikkaamaan vanhempia 1,5 vuoden tauon jälkeen, Kvist iloitsee. 

Miten asiakkaat ovat ottaneet Restelin päätöksen vastaan? Katso yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja