"Täydellinen farssi" – NoHon toimitusjohtaja kutsuu STM:ää mafiaksi ja pitää ravintolarajoitusten kevennystä kiusaamisena

Ravintolakonserni NoHo Partnersin toimitusjohtaja ravintolarajoitusten löyhentymisestä:"Täydellinen farssi" 0:46
Ravintolakonserni NoHo Partnersin toimitusjohtaja ravintolarajoitusten löyhentymisestä: "Täydellinen farssi".

NoHo Partnersin toimitusjohtajan Aku Vikströmin mukaan Suomea johtaa tällä hetkellä mafia nimeltä sosiaali- ja terveysministeriö. MTV Uutiset Livelle hän toteaa, että ravintolarajoituksiin tehdyt muutokset ovat yrittäjien ja työntekijöiden kiusaamista.

Sanna Marinin (sd.) johtaman hallituksen koronaministeriötyöryhmä ilmoitti eilen, että se on päättänyt höllentää rajoituksia "maltillisesti".

Käytännössä tämä tarkoittaa ruokaravintoloiden osalta sitä, että ne voivat olla auki kello 21 asti ja anniskelu saa jatkua kello 20 saakka. Baarien ja muiden vastaavien ravintoloiden rajoitukset pysyvät ennallaan.

Nykyiset ravintolarajoitukset ovat voimassa maanantaihin 31. tammikuuta asti. Koronapassi puolestaan pysyy jäähyllä 15. helmikuuta asti.

Pohjoismaissa noin 250 ravintolaa pyörittävän NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström ei säästele sanojaan kuvaillessaan hallituksen torstaisia päätöksiä.

– Täydellinen farssi. Kerrataan nopeasti. Tiistaina pääministeri tulee ulos ministeri (Krista) Kiurun sairasloman aikana, että matalariskisten ruokaravintoloiden rajoituksia on purettava. Sen jälkeen (elinkeinoministeri Mika) Lintilä kommentoi, että ruokaravintoloiden rajoituksia pitäisi löyhentää kello 23:een. THL kommentoi samoin, Vikström toteaa.

– Mikä on lopputulos? STM kävelee jälleen kerran THL:n, pääministerin ja hallituksen yli ja lyö pöytään täysin turhan kompromissin ja käsittämättömän rajoitukset. Herää kysymys, että kuka tätä maata oikein johtaa, Vikström jatkaa.

Torstaina Vikström antoi kysymykseensä oman vastauksensa, kun hän kirjoitti, että tällä hetkellä Suomea johtaa mafia nimeltä sosiaali- ja terveysministeriö.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Pahin mahdollinen"

Vikströmin mukaan helmikuun alussa voimaan tulevilla ravintolarajoitusten löyhennyksillä "ei ole mitään käytännön merkitystä".

– Pahin mahdollinen. Tehdään kompromissi, jolla ei saada ravintoloita auki, ei saada ihmisiä työllistettyä ja valtio välttää korvauksia. Yrittäjien ja työntekijöiden kiusaamista, jota on käsittämätöntä ymmärtää kahden vuoden kriisin jälkeen, Vikström sanoo.

Ensimmäisenä koronavuonna 2020 NoHo Partnersin liikevaihto laski 42,5 prosenttia. Helmikuussa käyttöön otettavat rajoitukset tulevat viime vuoden tammi-syyskuussa 116,5 miljoonan liikevaihdolla pyörineelle NoHo Partnersille kalliiksi, Vikström sanoo.

– Mutta tähän on varauduttu. Erityisen kalliiksi tämä tulee työntekijöille, joille jälleen kerran luvattiin odotusarvo pääministerin ulostuloilla, Vikström arvioi viitaten pääministeri Marinin tiistaina antamiin lausuntoihin.

– Tuhannet ihmiset odottivat eilen tietoa, että kutsutaanko heidät töihin. Märkä rätti kasvoille. Kyllä siellä on henkisen ja taloudellisen kantin kanssa vaikeuksia. Siinä mielessä ollaan kuilun reunalla, Vikström jatkaa.

Ravintolakonserni NoHo Partnersin toimitusjohtaja:"Yrittäjien ja työntekijöiden kiusaamista" 1:01
Ruokaravintolarajoitusten jatkaminen on "yrittäjien ja työntekijöiden kiusaamista", NoHon Vikström sanoo.

Siinä missä Marinin hallitus löyhensi ruokaravintoloiden rajoituksia, niin anniskeluravintoloiden aukiolosäännöt pysyvät entisellään myös jatkossa.

– Odotettua, ja pystyn sen ymmärtämään, että halutaan yhteiskuntaa avata asteittain, Vikström sanoo.

Vikströmin mukaan STM johtaa koronaviruksen vastaista taistelua tällä hetkellä "yksisilmäisesti".

– Viruksen torjunta ei voi olla kiinni kahdesta tunnista ruokaravintoloissa. Mutta ihmisten työllistämisen kannalta se olisi täysin käänteentekevä. Se tässä raivostuttaa, Vikström toteaa

Ruokaravintolat saavat olla auki muutaman tunnin pidempään – onko sillä merkitystä? 4:08
Katso NoHo Partnersin toimitusjohtajan Aku Vikströmin koko MTV Uutiset Live -haastattelu tästä.

Lue myös:

    Uusimmat