Mainos

Reservin koulutusjärjestelmään halutaan uudistusta

Reserviläisliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Veikko Hakala esittää reservin koulutuksen uudistamista.

Hänen mukaansa reserviläisen tulisi voida kouluttautua varusmiespalveluksessa saadusta sotilasarvosta riippumatta siihen tehtävään ja sotilasarvoon, johon hänen kykynsä riittävät.

Suomessa reservin koulutusjärjestelmä ei nykyään mahdollista vapaata etenemistä sotilasarvojen ja tehtävien osalta. Toisin on esimerkiksi Ruotsissa, jossa sotamies voi kouluttautua vaikkapa majuriksi.
-Yhä tänäkin päivänä varusmieskoulutuksessa syntyy tiukka ja ehdoton jako miehistöön, aliupseereihin ja upseereihin, Hakala harmitteli Rovaniemen reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa Someroharjun varuskuntakerholla tänään.

Reserviläisen siivilitaitoja ei hyödynnetä

Hakala pitää nykyistä järjestelmää vahingollisena. Se ei mahdollista reserviläisten siviilissä hankkiman pätevyyden täysmittaista hyödyntämistä puolustusvoimissa.
Hakalan mielestä uusi koulutus voitaisiin liittää osaksi Maanpuolustuskoulutus ry:n kurssijärjestelmää. Samalla hän huomauttaa, että esimerkiksi Ruotsin malliin siirtyminen edellyttäisi sotilasarvojen remonttia tai luopumista viiden vuoden ylennyssäännöistä. Erityisesti aliupseeriarvojen karsiminen olisi hänestä tarpeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.