Remu Aaltonen kannattaa keskioluen myynnin siirtämistä Alkoon

Räväkkä rockkukko Remu Aaltonen on huolissaan suomalaisten juomatavoista. Hänen mielestä keskioluen myynnin siirtäminen Alkoon olisi hyvä idea.

Keskiviikkona julkaistiin Pellervon taloustutkimuksen "III-olut Alkoon ja II-olut kauppoihin" -raportti. Remun mielestä kuulostaisi hyvältä, mikäli keskiolut siirtyisi kaupan hyllyiltä Alkoon ja kaupoissa myytäisiin vain laimennettua, 3,5 prosentin vahvuista olutta.

– Olisihan se parempi, jos keskiolutta saisi vain Alkosta. Ei ole hienonnäköistä, kun viikonloppuna kaikki kulkee joku kannu tai pönttö kädessä. Jos keskarin myynti siirtyisi Alkoon, sitä olisi ehkä vaikeampi saada.

Hurriganes-legenda Aaltonen on urallaan nähnyt alkoholin vaikutukset suomalaisissa ja hän onkin selvästi huolissaan suomalaisten kostean juhlinnan mentaliteetista.

– Suomalaiset ovat niin persoja nautintoaineille ja muutenkin on hirveästi ongelmia. Se on niin eri ulkomailla, siellä saa viinaa vaikka mistä, mutta kukaan ei ole jurrissa. Suomi taas on pieni maa, jossa on hirveästi alkoholiongelmia. Muuten ollaan niin ujoja ja pelokkaita, mutta kun jurrissa sitten niin rohkeita, Remu tuhahtaa.

Remun mielestä keskioluen siirtämisestä kaupan hyllyiltä Alkoon saattaisi olla edes jotain apua.

– Sama se mitä tekee, mutta olisihan se hyvä saada jotain tasotusta katukuvaan. Vaikea juttuhan tämä on.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat