Mainos

Remontteja pantataan edelleen

Vuoden vaihteessa laajentunut kotitalousvähennys ei näytä ainakaan vielä innostaneen suomalaisia mittaviin kodin remontteihin. Rakennusalan järjestöissä odotukset remonttien käynnistämisestä ja työllistävästä vaikutuksesta olivat korkealla, mutta mitään suurta piikkiä ei ole näkynyt.

- Ehkä se yleinen taloudellinen epävarmuus heijastuu myös tässä, että ennen kuin taloudellinen tilanne vakaantuu, niin kotitaloudet eivät uskalla käynnistää varsinkaan tällaisia mittavia hankkeita, sanoo toimitusjohtaja Jukka Jaakkola Pientalorakentamisen kehittämiskeskuksesta.

Sama asia on havaittu myös rauta- ja sisutuskaupoissa. Koko alan myynnistä on pudonnut alkuvuonna jopa neljännes, vaikka odotukset korjausrakentamisen voimakkaammasta kasvusta olivat suuret.

- Meillä oli odotukset että kotitalousvähennyksen ja yleensä remontoinnin kautta olisi pystytty paremmin paikkaamaan sitä uudisrakentamisen menetystä, toteaa Rakennus- ja sisustustarvikekauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Kulmala.

Kotitalousvähennyksen määrä nostettiin tälle vuodelle 3000 euroon. Alan toimijat peräänkuuluttavat nyt tuen pysyvyyttä, jotta suuriakin remontteja uskalletaan käynnistää.

- Siellä on lisälämmön eristystä eli energiatehokkuudenparantamista, lämmitysjärjestelmän uusimista, ilmanvaihdon uusimista eli nämä on jo sellaisia mittavia hankkeita, jotka ajoittuvat sitten useammalle vuodelle, Jaakkola jatkaa.

Kotitalousvähennystä käytti viime vuonna arviolta noin 300 000 ihmistä.

(MTV3)

Katso Tommi Mannisen juttu (Kymmenen uutiset 29.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.