Mainos

Rekkaliikenne raja-asemilla jatkoi mateluaan

Venäjälle pyrkivä rekkaliikenne on edelleen hidasta Nuijamaan ja Vaalimaan raja-asemilla.

Lappeenrannan Nuijamaalla tavaraliikenne oli kokonaan jumissa aamu-kahdeksasta kello 14:ään saakka. Kun raja avautui, 370 rekan ja noin 14 kilometrin pituinen jono alkoi hitaasti purkautua Venäjän puolelle.

Iltapäivän aikana liikenne veti kahta kaistaa melko hyvin, mutta iltaseitsemän jälkeen raja oli jälleen pakko sulkea 1,5-2 tunniksi, koska jono oli jälleen pidentynyt. -Jono on noin 15-16 kilometriä ja alkaa lähestyä valtatie kuutosta, kertoi vuoropäällikkö Ville Nihl. Osaltaan jonon mittaa selittivät autojen välit, joita on pakko pitää turvallisuuden takia.

Virolahden Vaalimaallakin pidettiin rajapuomeja rekoilta ajoittain kiinni koko keskiviikon. Vaikka raja-aseman parkkipaikka vetikin melko hyvin, jono oli puolilta päivin Suomen puolella kolmisen kilometriä pitkä. Myös illalla tilanne pysytteli suunnilleen ennallaan, sillä jonot matelivat noin neljässä kilometrissä. Sitä mukaa kuin rekkoja pääsi matkaan, uusia tuli jonon päähän.

Rekkajonot johtuvat Venäjän tehostetuista kuorma-autojen tarkastuksista. Suomen ja Venäjän tulliviranomaiset neuvottelivat eilen tilanteen purkamisesta ja muun muassa rekkojen suuntaamisesta enemmän Vaalimaalle.

Venäjän viranomaiset lupasivat purkaa rajoille syntyneet ruuhkat parissa päivässä. Toistaiseksi autoja on kuitenkin päässyt matkaan katkonaisesti, eivätkä jonot ole sanottavasti lyhentyneet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.