Mainos

Rekkajonot piinaavat yhä Vaalimaalla

Raskaiden kuorma-autojen jono aiheuttaa ongelmia erityisesti Haminan tiellä.

Vaalimaan raskaan liikenteen jono lyhenee hitaanlaisesti. Iltapäivällä jonon pituus oli yhä noin 20 kilometriä.

Eilen illalla jono ylti peräti Haminaan saakka ja oli noin 40 kilometriä pitkä. Rekkaliikenteen ongelmat johtuvat siitä, että rekat pääsevät liian hitaasti läpi Venäjän tullin.

Vaalimaan tullin päällikkö Mika Poutiainen pitää jonojen syynä myös huimasti kasvaneita liikennemääriä. Hänen mukaansa tiellä liikkuu päivittäin 300 rekkaa enemmän kuin aiemmin. Vaalimaan kautta kulkee noin 1500 raskaan liikenteen autoa päivässä.

Autot jumittuvat Venäjän raja-asemalle, joka ei kykene selviytymään noin suurista automääristä. Rajalinjalta johtaa vain yksi tie eteenpäin, joka tukkeutuu tarkistettavista täysistä rekoista.

Poutiainen kertoi, että tulli ja rajaviranomaiset ovat olleet useita kertoja yhteydessä viimeksi kuluneen kuukauden aikana itärajan takaisiin kollegoihin. Mitään parannusta asioihin ei kuitenkaan toistaiseksi ole tullut.

Nyt valtioneuvosto miettii Poutiaisen mukaan mahdollisuutta siirtää itärajan rekkajonojen selvittely liikenneministeriöltä hallituksen ratkaistavaksi.

Raskaiden kuorma-autojen jono aiheuttaa ongelmia erityisesti Haminan tiellä.

- Toinen kaista on käytännössä tukossa rekoista, ja vastaan tulee koko ajan maahan saapuvia rekkoja. Keskelle jää pieni kaistale tietä, jossa henkilöautolla puikkelehtiminen on pahimmillaan hengenvaarallista, Poutiainen muistuttaa.

Suomi ja Venäjä selvittävät rekkaongelmaa loppuviikosta

Itärajan rekkajono-ongelmaa yritetään selvittää loppuviikosta Lappeenrannassa Saimaan kanavan 150-vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä. Asia on esillä Suomen ja Venäjän liikenneministerien kesken ja virkamiestason neuvotteluissa.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen valtiosihteerin Perttu Puron mukaan asiaa ei ennen viikonvaihteen keskusteluja viedä koko hallituksen tasolle. Näillä näkymin Huovinen ja Venäjän liikenneministeri Igor Levitin tapaavat lauantaiaamuna.

Puron mukaan ministeri Huovinen oli valmistautunut informoimaan tänään iltakoulussa hallitusta tilanteesta. Iltakoulussa asiaa ei ole kuitenkaan tarkoitus käsitellä mitenkään eikä tehdä mitään päätöksiä, Puro sanoi.

Puron mukaan viikonvaihteen keskusteluista raportoidaan alkuviikosta, minkä jälkeen arvioidaan, mihin jatkotoimiin on syytä ryhtyä ja millä tasolla. Tarvittaessa asiaa arvioidaan hänen mukaansa laajemminkin hallituksen piirissä, koska kyse on useampia ministeriöitä koskevasta asiasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.