Reiska rakentaa: murtosuojaus

Kodin murtosuojaus käsittää nykyään alkuperäisen toimintonsa lisäksi paljon muutakin. Reiskan systeemillä esimerkiksi valvotaan ja ajastetaan pistorasioita ja huolehditaan paloturvallisuudesta. Päävesijohtoon kytketty magneettiventtiilli sulkeutuu kun ollaan poissa kotoa, joten vesijohdon halkeaminen - monelle valitettavan tuttu juttu tänä talvena - ei aiheuta massiivista tuhoa, kun vettä pääsee valumaan vain muutama litra muutaman kuution asemesta.

Monipuolisuudestaan huolimatta laitteiston käyttö on hyvin yksinkertaista. Se viritetään pois lähtiessä 4-numeroisella käyttäjätunnuksella, ja kotiin palatessa halutut suojaukset otetaan pois päältä samalla tunnuksella. Taloon laitettiin helppokäyttöisyyttä lisäämään langattomat kauko-ohjaimet. Yksi napin painallus paraatiovella riittää; kenenkään ei tarvi kävellä ympäri taloa rapsuttelemassa kytkintä eri tiloissa. Valvottavat tilatkin voidaan valita yhdellä napinpainalluksella: esimerkiksi autotalli, asuinrakennus tai molemmat.

Alue on siis jaettu useaan ns. silmukkaan. Yksi on autotalli, toinen varastot ja talo puolestaan on omassa silmukassaan. Käyttöpanelista sitten nähdään, mikä silmukka on kulloinkin hälytyksen antanut. Se voidaan ohjata vartiointiliikkeen vastaanottimeen, mutta käyttäjän niin halutessa myös hänen omaan matkapuhelimeensa - tai molempiin. Jatkotoimenpiteistä voidaan sopia vartiointiliikkeen kanssa: hälytyksen saatuaan he joko lähtevät suoraan paikalle tai ottavat ensin yhteyttä asukkaaseen ja kertovat, minkätyyppisestä hälytyksestä oli kyse.

Vakuutusyhtiöt ovat luokitelleet järjestelmät kolmeen eri luokkaan: A, B ja C-luokan systeemeihin. Reiskan valitsema, laajempi perusjärjestelmäkin riittää vaikka kultasepänliikkeeseen. Siinä on tulevaisuutta ajatellen vielä laajennusvaraakin: systeemiin voidaan kytkeä kaikkiaan 32 erilaista tunnistinta, joko langattomia tai langallisia.

Energiankäyttöäkin voidaan ohjata samalla järjestelmällä. Kun se käynnistetään, ilmanvaihtokone säätää tehonsa automaattisesti minimiin. Näin lämpöhukka saadaan minimoitua.

Hälytysjärjestelmien hintataso on peruspakettien osalta 600-650 euron paikkeilla, Reiskan valitsemassa laajuudessa hinta pyörii 2000-2500 tuhannen eruron paikkeilla. Kotinsa ja omaisuutensa turvaamisesta varsin kohtuullinen menoerä, varsinkin kun muistetaan energiansäästö.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja