Reinfeldt kaavailee Ruotsista köyhien veroparatiisia

Reinfeldt haluaa varohelpotuksia rikkaiden sijasta köyhille. Hän myös antaisi eläkeläisille mahdollisuuden jatkaa työelämässä.

Ruotsin pääministerin Fredrik Reinfeldtin mielestä maasta tulisi tehdä veroparatiisi. Reinfeldt ei kuitenkaan halua varohelpotuksia rikkaille vaan niille ihmisille, jotka ansaitsevat vähiten.

- Visioni on tällaisen veroparatiisin luominen ihmisille, jotka eivät ansaitse riittävästi. Sillä olisi suuri merkitys sosiaaliselle oikeudenmukaisuudelle, Reindfeldt sanoi maltillisen kokoomuksen puoluekokouksen päätteeksi Gävlessä tänään.

Reinfeldtin mielestä puolueella on parannettava viidellä keskeisellä alueella: kuntien uudistamisessa, syrjäytymisen torjumisessa työllistämisellä sekä ympäristön, sairaanhoidon ja integraation saralla.

Reinfeldt muistutti myös, että terveiden eläkeläisten olisi saatava jatkaa työelämässä näin halutessaan ohi normaalin eläkeiänkin. Pääministerin mukaan ei voi olla oikein, että eläkeläisiä käsitellään massana, jossa kaikki luokitellaan väsyneiksi ja sairaiksi.

Oman puolueensa menestymisen reseptiksi Reinfeldt nosti ajassa kiinni pysymisen. Käyttäen esimerkkinä aiempia puoluejohtajia Jarl Hjalmarssonia, Gösta Bohmania, Ulf Adelsohnia ja Carl Bildtiä pääministeri totesi, että silloin kun on seurattu aikaa, on menestystäkin tullut.

(MTV3-STT-TT)

Lue myös:

    Uusimmat