Reilusti yli puolet Jokakodin lukijoista haluaisi asua ulkomailla

65,7 prosenttia lukijoistamme asuisi mieluummin muualla kuin kotimaassa. Ulkomaat houkuttelevat muun muassa ilmaston ja yhteiskuntajärjestelmän takia.

– Asun ulkomailla jo yhdettätoista vuotta, ja elämä on iloisempaa sekä terveellisempää D-vitamiinin alla kuin Suomen kaamoksessa purkista otettuna, nimimerkki Kokemusta on kertoo. – Moni suomalainen nuori on vaan liian arka tai kielitaidoton toteuttaakseen unelmaa asua ulkomailla, hän jatkaa.

Arkuus vaivaa meikeläisiä, vaikka halu muuttaa ulkomaille onkin kova. Jopa 65,7 prosenttia Jokakodin lukijoista haluaisi asua kotimaan rajojen ulkopuolella. – Eipä olisi persuja, nimimerkki pepe perustelee. – Olen kesäihminen: aurinko ja lämpö ovat mun juttu, härkä huomauttaa.

Suomiko hyvinvointivaltio?

– Käsitykseni Suomesta on muuttunut täysin. Suomiko muka hyvinvointivaltio? Täällähän päättäjät eivät muuta tee kuin potkivat päähän vanhuksia, vähäosaisia ja sairaita ihmisiä, sanoo annu, joka katuu muuttoaan Ruotsista takaisin Suomeen.

– Rehellisellä työllä eikä rehellisellä yrittämisellä ei Suomessa pärjää. Haluan yksinkertaisesti muuttaa yritykseni ulkomaille, pohtii Saniko. – Olen asunut ulkomailla reilut 10 vuotta ja olin pakotettu muuttamaan takaisin Suomeen. Lähden taas kun oikea hetki koittaa, vannoi puolestaan nimimerkki kyllä.

Espanja, Skotlanti ja Singapore nousivat ehdotuksiksi uudesta asuinmaasta.

Jokakoti kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita!

JOKAKOTI KYSYY: Mihin maahan sinä muuttaisit mieluiten? Jatka keskustelua jättämällä oma kommenttisi!

Teksti: Jokakoti
Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja