Mainos

Rehn vahvoilla presidenttipörssissä

YK:n Bosnian erikoislähettiläs Elisabeth Rehn vahvistaa edelleen asemiaan presidenttipörssissä. MTV3:n uutisten Research International Finlandilla teettämän mielipidetiedustelun mukaan Rehn päihittäisi Martti Ahtisaaren entistäkin selvemmin vaalien toisella kierroksella.

Ahtisaari saa kyselyn mukaan yhä suurimman kannatuksen vaalien ensimmäisellä kierroksella, mutta Rehn hengittää nyt Ahtisaaren niskaan vain parin prosenttiyksikön päässä. Kaukaisimmilta presidenttihaaveet näyttävät vihreiden jo ehdokkaaksi nimeämällä Heidi Hautalalla, jota äänestäisi vain 4 prosenttia vastanneista. Vielä viime keväänä Uosukainen oli vastaavassa kyselyssä hiukan Rehniä suositumpi, mutta nyt osat ovat vaihtuneet selvästi Rehnin hyväksi.

Toinen kierros: Ahtisaari vastaan Rehn

Presidentinvaalien ratkaisevalle toiselle kierrokselle pääsisivät nyt siis Ahtisaari ja Rehn. Samoin kuin viime kevään kyselyssä, Rehn päihittäisi Ahtisaaren toisella kierroksella.

Rehn on vain vahvistanut edelleen asemiaan, sillä nyt Ahtisaari häviäisi hänelle kuudella prosenttiyksiköllä luvuin 53-47, kun keväällä eroa oli kaksi prosenttiyksikköä Rehnin eduksi.

Muut tämän kyselyn ehdokkaat Ahtisaari kukistaisi vaalien toisella kierroksella. Tiukimman vastuksen tarjoaisi eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen lähes tasatuloksella. Keskustan puheenjohtaja Esko Aho sen sijaan häviäisi Ahtisaarelle jo selvästi peräti parillakymmenellä prosenttiyksiköllä. Heikoimman vastuksen Ahtisaarelle tarjoaisi jälleen vihreiden euroedustaja Heidi Hautala.

Presidenttikyselyä varten haastateltiin heinä-elokuussa reilua 2500 henkilöä. Virhemarginaali on pari prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(MTV3/Vesa Kallionpää)

MTV3:n presidenttipörsin tulokset:

1. Ketä äänestäisit seuraavaksi presidentiksi?

Martti Ahtisaari  30%
Elisabeth Rehn   28%
Riitta Uosukainen  24%
Esko Aho      14%
Heidi Hautala    4%

2. Jos presidentinvaalien toisella kierroksella olisi vastakkain...

Ahtisaari ja Rehn

Ahtisaari 47%
Rehn    53%

Ahtisaari ja Uosukainen

Ahtisaari 51% 
Uosukainen 49% 

Ahtisaari ja Aho 

Ahtisaari 60%
Aho    40%

Ahtisaari ja Hautala 

Ahtisaari 80%
Hautala  20%

(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.