Rehn vahvoilla presidenttipörssissä

YK:n Bosnian erikoislähettiläs Elisabeth Rehn vahvistaa edelleen asemiaan presidenttipörssissä. MTV3:n uutisten Research International Finlandilla teettämän mielipidetiedustelun mukaan Rehn päihittäisi Martti Ahtisaaren entistäkin selvemmin vaalien toisella kierroksella.

Ahtisaari saa kyselyn mukaan yhä suurimman kannatuksen vaalien ensimmäisellä kierroksella, mutta Rehn hengittää nyt Ahtisaaren niskaan vain parin prosenttiyksikön päässä. Kaukaisimmilta presidenttihaaveet näyttävät vihreiden jo ehdokkaaksi nimeämällä Heidi Hautalalla, jota äänestäisi vain 4 prosenttia vastanneista. Vielä viime keväänä Uosukainen oli vastaavassa kyselyssä hiukan Rehniä suositumpi, mutta nyt osat ovat vaihtuneet selvästi Rehnin hyväksi.

Toinen kierros: Ahtisaari vastaan Rehn

Presidentinvaalien ratkaisevalle toiselle kierrokselle pääsisivät nyt siis Ahtisaari ja Rehn. Samoin kuin viime kevään kyselyssä, Rehn päihittäisi Ahtisaaren toisella kierroksella.

Rehn on vain vahvistanut edelleen asemiaan, sillä nyt Ahtisaari häviäisi hänelle kuudella prosenttiyksiköllä luvuin 53-47, kun keväällä eroa oli kaksi prosenttiyksikköä Rehnin eduksi.

Muut tämän kyselyn ehdokkaat Ahtisaari kukistaisi vaalien toisella kierroksella. Tiukimman vastuksen tarjoaisi eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen lähes tasatuloksella. Keskustan puheenjohtaja Esko Aho sen sijaan häviäisi Ahtisaarelle jo selvästi peräti parillakymmenellä prosenttiyksiköllä. Heikoimman vastuksen Ahtisaarelle tarjoaisi jälleen vihreiden euroedustaja Heidi Hautala.

Presidenttikyselyä varten haastateltiin heinä-elokuussa reilua 2500 henkilöä. Virhemarginaali on pari prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(MTV3/Vesa Kallionpää)

MTV3:n presidenttipörsin tulokset:

1. Ketä äänestäisit seuraavaksi presidentiksi?

Martti Ahtisaari    30%
Elisabeth Rehn      28%
Riitta Uosukainen   24%
Esko Aho            14%
Heidi Hautala        4%

2. Jos presidentinvaalien toisella kierroksella olisi vastakkain...

Ahtisaari ja Rehn

Ahtisaari  47%
Rehn       53%

Ahtisaari ja Uosukainen

Ahtisaari  51% 
Uosukainen 49% 

Ahtisaari ja Aho 

Ahtisaari  60%
Aho        40%

Ahtisaari ja Hautala 

Ahtisaari 80%
Hautala   20%

(MTV3)


Lue myös:

    Uusimmat