Mainos

Rehn ihmettelee: "Miksi yksi puolue saa päättää pääministerin?"

Ministeri ja entinen kansanedustaja Elisabeth Rehn harmittelee, että kaksi avainministeriä vaihtuu näin hallituskauden loppupuolella.

– Kyllä minua suoraan sanoen vähän potuttaa, että ihan näin loppuvaiheessa tulee kahden avainministerin muutos.

Ministerin salkuista luopuu kevään ja kesän aikana valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja pääministeri Jyrki Katainen.

Rehn sanoo Studio55 –ohjelmassa ihmettelevänsä nykyistä järjestelmää, jossa ykkösministerit valitaan puolueiden sisällä riippumatta kansan tahdosta.

– Hehän ovat Suomen pääministereitä ja Suomen valtiovarainministereitä – ei Kokoomuksen tai demareiden. Se on kyllä vähän ihmeellinen tilanne, että yksi puolue saa päättää siitä, kuka on tärkein poliittinen henkilö, Elisabeth Rehn pohtii.

Elisabeth Rehn on yhä Naton kannalla. Hän sanoo, että etenkin Baltian maissa ihmetellään, miksei Suomi kuulu Natoon. Rehn ei usko, että Suomen liittyminen Natoon veisi pohjaa uskottavalta maanpuolustukselta tai romahduttaisi maanpuolustustahtoa.

– Emme luovu siitä omasta puolustuksestamme osasena sitä kokonaispuolustusta, vaikka meillä on Nato.

– Kaikissa Nato-johtoisissa missioissa olen ihaillut sitä tapaa, miten rauhaan tähtäävää työtä tehdään. Meillä on Natosta vähän väärä käsitys, että se olisi yksinomaan panssareita ja hornetteja, Rehn kertoo.

Katso Elisabth Rehnin haastattelu kokonaisuudessaan huomenna Studio55-ohjelmassa kello 9.05.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.