Red Bull teki rajua pilaa toisesta F1-tallista – kilpakumppanit sivalsivat takaisin

F1-kausi päätökseen – Verstappen vei iltavaloissa kisatun Abu Dhabin GP:n, Bottas varmisti MM-sarjan kakkostilan 0:59
Abu Dhabin GP päättyi Red Bullin ja Max Verstappenin voitonjuhliin

Mercedes lähetti W11-autonsa eläkkeelle tyylikkäiden donitsien saattelemana. Vai lähettikö sittenkään?

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas saavuttivat W11-autolla kaikkiaan 15 paalupaikkaa ja 13 GP-voittoa. Auto tuotti Mercedekselle seitsemännen peräkkäisen valmistajien maailmanmestaruuden ja Hamiltonille uran seitsemännen MM-tittelin.

W11:tä voi pitää kaikkien aikojen nopeimpana F1-autona, sillä Hamiltonin keskinopeus Italian GP:n aika-ajoissa oli historian kovin: 264,363 kilometriä tunnissa. Toiseen lähtöruutuun yltäneen Bottaksenkin keskinopeus (264,132) oli kovempi kuin Kimi Räikkösen kahden vuoden takainen aikaisempi ennätys 263,588.

Abu Dhabin GP:n jälkeen Hamilton ja Bottas kohtasivat Yas Marinan radan lähtöruudukossa ja tekivät kauden päätteeksi näyttävät donitsit.

Mercedes julkaisi tilanteesta videon Twitter-tilillään.

– W11 lähetettiin eläkkeelle tuoreilla donitseilla, talli sanaili videon ohessa.

Video ehti olla julki vain kolme minuuttia, kunnes Red Bullin viestintäosasto iski julmalla tavalla – ei vain Mercedestä vaan myös Racing Pointia.

– Eläkkeelle? Racing Point, teidän ensi vuoden autonne on valmiina noudettavaksi, Red Bullin tviitissä sanotaan.

Red Bull viittaa tölväisyllään siihen, että Racing Point kopioi tälle kaudelle viimevuotisen Mercedes W10:n. Racing Point taisteli loppuun saakka valmistajien MM-sarjan kolmannesta sijasta, mutta taipui McLarenille seitsemällä pisteellä.

Racing Point kuitenkin keräsi tällä kaudella kolmanneksi eniten pisteitä, sillä tallilta vähennettiin 15 pistettä Mercedeksen auton kopioinnin vuoksi.

Red Bullin murjaisu upposi ainakin WTF1-sivuston Matt Gallagheriin, joka harmitteli, että tviitti oli julkaistu vasta sen jälkeen, kun hän oli kuvannut videon parhaista reaktioista Abu Dhabin GP:n ympärillä.

Tässä vaiheessa Mercedes puuttui peliin.

– Red Bull on taas kerran myöhässä, talli tviittasi.

Eikä edes Racing Point jäänyt sanattomaksi vaan näpäytti Red Bullia ironisella kommentilla.

– Mutta ainakin herja oli uusi, talli vastasi Mercedekselle.

Lue myös:

    Uusimmat