Tallipäällikkö tyrmäsi spekulaatiot puolikuntoisena ajaneesta Lewis Hamiltonista – paljasti myös tallinsa akilleenkantapään

Koronatartunnan vuoksi viikon takaisesta Sakhirin GP:stä sivussa ollut Lewis Hamilton palasi Mercedeksen W11-auton rattiin kauden viimeisenä viikonloppuna Abu Dhabissa, mutta hän ei ollut omien sanojensa mukaan lähelläkään täyttä kisakuntoa.

Hamilton jäi Max Verstappenin ja Valtteri Bottaksen jälkeen kolmanneksi sekä aika-ajoissa että itse kilpailussa. Hän yski kilpailun jälkeisessä haastattelussa ja sanoi olleensa 55 kierroksen mittaisen urakan aikana todella kovilla.

 – Olen ollut koko vuoden fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta tänään en tosiaan ollut. Olen vain onnellinen, että se on ohi, Hamilton totesi.

Hamilton on ollut seitsemännen maailmanmestaruutensa tuottaneen kauden aikana niin ylivoimainen, ettei ollut ihme, että hänen sunnuntaisen suorituksensa ja lausuntojensa jälkeen spekuloitiin sillä, olisiko hän voinut menestyä paremmin – jopa voittaa – mikäli olisi ollut fyysisesti täydessä iskussa.

Tallipäällikkö Toto Wolff torppasi nämä spekulaatiot lyhyeen.

– Ei. Vastaus on ei. Hän ei ollut sataprosenttisessa kunnossa, ja se on aina huono juttu. Mutta Red Bull oli yksinkertaisesti meitä nopeampi. Emme saaneet kaikkea kohdalleen.

– Red Bull voitti tämän reilusti ja selkeästi. Verstappenin lisäksi myös Alexander Albon ajoi hyvän kisan. Heillä oli hyvä auto. Näimme, että kun heidän autonsa toimii, heidän molemmat kuljettajansa tekevät todella hyvää työtä. Albon oli lopussa ehkä jopa meitä nopeampi, joten tulos olisi voinut olla meidän kohdaltamme huonompikin. Valtteri ja Lewis säästivät renkaita, koska ei ollut selvää, kestäisikö kova rengas loppuun asti. Heillä molemmilla olisi ollut enemmän vauhtia, mutta automme ei kääntynyt mutkissa 5 ja 6. Myöskään viimeinen sektori ei ollut hyvä.

Lue myös:

    Uusimmat