Red Bull -pomolta hyytävä viesti Mercedekselle: "Jos Niki Lauda olisi elossa, tätä ei olisi tapahtunut"

Red Bullin pomoportaaseen kuuluva neuvonantaja Helmut Marko on tunnettu kaunistelemattomista ja suorasukaisista lausunnoistaan. Nyt hän tölväisi F1-kilpakumppani Mercedestä kuitenkin jopa erityisen brutaalisti.

Markon sanat liittyivät siihen, että Red Bull tiedotti viime viikolla pestanneensa Mercedekseltä Ben Hodgkinsonin tekniseksi johtajaksi vasta perustettuun Red Bull Powertrains -yhtiöön, joka vastaa seuraavien vuosien ajan Red Bullin ja AlphaTaurin käyttämistä voimayksiköistä.

Hodgkinson on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien Mercedeksen mekaanisen suunnitteluosaston johtajana. Auto Motor und Sportin mukaan Hodgkinsonin Mercedes-sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan hän saa liittyä Red Bullille vasta vuodenvaihteessa 2022–2023.

– Mercedes yrittää nyt kaikkensa, mitä he laillisesti voivat, viivästyttääkseen työn aloitusta. Siinä ei tule kuitenkaan menemään niin kauan kuin Mercedes toivoisi, Marko sanoi F1-Insiderin mukaan.

Markon mukaan Red Bullin ei tarvinnut suostutella Hodgkinsonia tehtävään lainkaan, vaan mies teki itsenäisen hakemuksen.

– Hän ei ole ainoa, joka haluaa liittyä meille. On muitakin huippuluokan hahmoja, joiden nimiä en voi vielä mainita, Marko vihjaili.

F1-rääväsuu laukoi myös varsin rujon kommentin.

– Tiedän vain yhden asian: jos Niki Lauda olisi yhä elossa, emme olisi pystyneet tekemään tätä.

Mercedeksen F1-tallin entinen puheenjohtaja Lauda kuoli 70-vuotiaana toukokuussa 2019.

Red Bull vaikuttaa ajaneen kiinni Mercedeksen edellisvuosien etumatkan, ja Max Verstappen on käynyt Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa tämän kauden ensimmäisissä kisoissa varsin tasaväkistä kärkikamppailua.

Lue myös:

    Uusimmat