Red Bull houkutteli Mercedekseltä huippuosaajan: johtoportaasta kutkuttava vihjaus – todellinen jymypaukku vielä tulossa?

Red Bull on noussut tällä kaudella haastajasta Mercedeksen tasavertaiseksi kilpakumppaniksi. 2010-luvun alussa F1-ratoja dominoinut talli aikoo taistella voitoista ja mestaruuksista vastedeskin.

Tämä kävi taas kerran selväksi perjantaina, kun Red Bull tiedotti pestanneensa Ben Hodgkinson tekniseksi johtajaksi vasta perustettuun Red Bull Powertrains -yhtiöön, joka vastaa seuraavien vuosien ajan Red Bullin ja AlphaTaurin käyttämistä voimayksiköistä.

Red Bull jatkaa vuosina 2022–2024 Hondan voimayksiköiden käyttämistä, mutta koska Honda lopettaa F1-projektinsa tämän kauden päätteeksi, Red Bull joutuu vastaamaan voimayksiköistään tulevina vuosina itse.

Hodgkinsonin päätehtävänä on historian ensimmäisen Red Bull -voimayksikön kehitystyö vuodelle 2025, jolloin F1-sarjassa on määrä ottaa käyttöön uudet voimayksiköt.

Hodgkinson aloitti uransa moottoiruheilun parissa rallin MM-sarjassa, ja hän on työskennellyt viimeiset 20 vuotta ensin Ilmorina ja sittemmin Mercedes AMG High Performance Powertrains -nimellä tunnetussa tehtaassa Brixworthissa. Hodgkinson työskenteli viimeiset vuotensa Mercedeksellä mekaanisen suunnitteluosaston johtajana.

Auto Motor und Sportin mukaan Hodgkinsonin Mercedes-sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan hän saa liittyä Red Bullille vasta vuodenvaihteessa 2022–2023.

Saksalaislehti kertoo myös, että Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon vihjailujen mukaan Hodgkinson ei jää ainoaksi Mercedekseltä Red Bullille siirtyväksi työntekijäksi. Lisäksi Red Bullin tarkoituksena on pestata englantilaisia työntekijöitä Hondan tehtaalta.

Yksi mielenkiintoinen Mercedeksen jo jättänyt nimi on Andy Cowell, joka vastasi Brixworthissa Mercedeksen ylivoimaiseksi osoittautuneen hybridivoimanlähteen suunnittelu- ja kehitystyöstä. Hänet on yhdistetty joissakin huhuissa Red Bulliin, mutta Markon mukaan Cowellin houkuttelu on vaikeaa, sillä Cowell on kertonut etsivänsä uutta haastetta F1:n ulkopuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat