Red Bull -pomo syyttää: Lewis Hamilton ja Mercedes hyökänneet laskelmoidusti Max Verstappenin kimppuun

Red Bullin F1-tallin johtaja Christian Horner syyttää Mercedestä suojattiinsa Max Verstappeniin kohdistetusta lokakamppanjasta kauden huipennuksen alla. 

Verstappen ja Mercedeksen tähtikuski Lewis Hamilton ovat vaihtaneet iskuja läpi kauden sensaatiomaisen tiukassa MM-taistossa. Kaksikko lähtee päätöskisaan tasapisteistä, mutta Verstappenilla on pieni etu, sillä hän on sarjan keulilla isomman voittomääränsä myötä. 

MM-vääntö leimahti äärimmilleen viikko sitten Saudi-Arabiassa, ja Hamilton haukkui hätkähdyttäneitä ajolinjoja ottanutta Verstappenia "hulluksi" kisan kuumimmilla hetkillä

Hornerin mielestä Mercedes on yrittänyt tarkoituksellisesti mustamaalata Verstappenia kauden lähestyessä loppuaan. 

– Taistelu on ollut kovaa radalla ja sen ulkopuolella. Mielestäni esiin on noussut selkeä narratiivi, kuten viime viikolla kuultu hulluksi kutsuminen osoittaa, Horner kommentoi Racefans-sivuston mukaan. 

Hamilton vähätteli tiimiradiokommenttinsa merkitystä jälkikäteen, ja pisti tapauksen kisa-adrenaliinin piikkiin. Horner ei niele tätä selitystä. 

– Lewis on seitsenkertainen maailmanmestari, menestynein kuljettaja ja hänellä on jalansija tässä lajissa. Hänen sanoillaan on suuri painoarvo, ja mielestäni hän on käyttänyt kaikki keinot saadakseen Maxin paineen alle. Ja Mercedeksen mediakoneisto on auttanut tässä. Maxin päällä on hurjat paineet. 

– Pitää muistaa, että Max on nuori kaveri. Hän ajaa 24-vuotiaana rohkeasti, intohimoisesti, taidokkaasti ja päättäväisesti. Hän elää unelmaansa, tekee työnsä, eikä hän aja pelkästään Lewisia vastaan, vaan myös Mercedeksen valtavaa koneistoa vastaan, Horner ylistää. 

Valmistajien MM-sarjan puolella Mercedeksen etumatka Red Bulliin on 28 pistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat