Liekit roihuavat – Toto Wolff sivaltaa Red Bullia: "Yksi? Heitä on satoja!"

Jos ovat käyneet Red Bull ja Mercedes F1:ssä tulista taistelua radalla, sitä se on ollut myös sen ulkopuolella. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sivaltaa nyt Red Bullia "itävaltalaisella vitsillä".

F1-kausi on huipennusta vaille valmis. Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton lähtevät viimeiseen kilpailuun Abu Dhabissa tasapisteissä ja ratkaisevat maailmanmestaruuden huikaisevalla tavalla, kun kaksikko starttaa kisaan eri rengasstrategioilla ruuduista yksi ja kaksi.

Sesongin päätöksen alla on kuplinut. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on väittänyt, että Red Bull on ollut Mercedekseen nähden altavastaaja ja että "Hamiltonia tukeva Mercedeksen mediakoneisto" on lyönyt painetta Verstappenille.

– Jos ajattelee Mercedeksen kokoa globaalisti, heidän on oltava yksi maailman suurimmista autoalan yrityksistä ja he käyttävät median voimaa ympäri maailman, Horner sanoi The Racen mukaan.

– Me kalpenemme vertailussa merkityksettömiksi. Kuten Lewis Hamilton kutsui meitä, olemme vain energiajuomayhtiö, joka käy kisaamassa.

Hamilton käytti moisia sanoja vuonna 2011, mutta Wolff sanoutuu irti moisesta luonnehdinnasta ja korostaa kunnioitusta.

– En tiedä, mistä tuo tulee, mutta minä en ole sanonut sitä enkä sanoisi, koska minulla on kaikki kunnioitus Red Bullia kohtaan juomayhtiönä ja kilpatiiminä.

Wolff jatkoi, että hänen mielestään Mercedeksen ja Red Bullin pitäisi kisata ilman vihanpitoa.

Haamukuljettajat

Wolff ei kuitenkaan varsinaisesti häärinyt sammutustoimissa sanallisten liekkien ympärillä. Hän vastasi piruilevasti Hornerin syytökseen siitä, että Mercedes olisi ajanut "hyvin selkeää narratiivia", joka kehystää Verstappenin negatiivisessa valossa.

Verstappen sai runsaasti kritiikkiä edellisen kisan toiminnastaan, kun hän sai Saudi-Arabiassa rangaistuksia häikäilemättömistä liikkeistään radalla. Monet kuljettajat katsoivat, että Verstappen oli väärässä.

– Itävallassa on vitsi haamukuljettajista, Wolff sanoi ja viittasi vitsillä väärään suuntaan ajavaan kuskiin.

– Radiosta tulee varoitus: "Huomio, valtatiellä 2 on haamukuljettaja."

– Kaveri, joka ajaa vastakkaiseen suuntaan sanoo: "Yksi? Heitä on satoja!"

Wolff vihjasi selkeästi, että Red Bull on mielipiteineen yksin.

– Joten ajattelen, että se on mediakoneisto. Tai se on kuka tahansa, joka kommentoi ajamista. Mielipiteet olivat aika lailla samoja.

Lue myös:

    Uusimmat