Kommentti: Lewis Hamiltonista tuli entistä suurempi, vaikka hän hävisi – Kimi Räikkönenkin huomautti tästä

Lewis Hamiltonin viileys, jonka hän säilytti Max Verstappenin ajokoiramaisessa prässissä F1-kaudella 2021, on yksi näyttävimmistä sulista Mercedes-suuruuden hatussa, vaikka MM-titteli lipsahtikin vastustajalle, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.

Lewis Hamilton on aiemminkin F1-urallaan taistellut maailmanmestaruudesta kauden viimeisessä kisassa – jopa sen viimeisessä mutkassa – mutta hän ei ollut koskaan aiemmin törmännyt vastaavanlaiseen vastarintaan kuin mitä hän koki Red Bullin Max Verstappenin kanssa kaudella 2021.

Hamilton joutui radalla puristuksiin vasemmalta ja oikealta, edestä ja takaa sekä päältä – kyllä, päältä.

Juttu jatkuu videon alla. 

Kaksikon MM-taisto räjähti toden teolla auki Ison-Britannian GP:ssä keskikesällä, kun Verstappen syöksyi Hamilton-osuman seurauksena Copse-mutkassa kolmeasataa rengasvalliin. Brittiyleisö hurrasi (!), hollantilaistähden kypärän sisällä kiehui.

Juttu jatkuu videon alla. 

Kun tähän vielä lisää kaksi viikkoa myöhemmin tapahtuneen Mercedes-kuski Valtteri Bottaksen hetken keilapallona, mikä aiheutti käytännössä täyskaadon Verstappenin kisalle, loppukauden ilotulitus oli pohjustettu.

Kukaan ei kuitenkaan osannut ennustaa sen näyttävyyttä.

Tästä eteenpäin MM-taiston aggressiivisempi osapuoli oli Verstappen, joka ei kavahtanut kokeilla sääntöjen rajoja ja – kuten F1-kilpailujohdon ja -tuomariston epäröinti sekä epäjohdonmukaisuus Brasiliassa, Saudi-Arabiassa ja Abu Dhabissa osoitti – puskea niitä kauemmas rehtinä pidetystä kilvanajosta.

Juttu jatkuu videon alla. 

Mutta mitä teki Hamilton? Britti totesi useaan otteeseen, että hänen pitää tuoda Mercedes-auto ehjänä ruutulipulle saakka ja yrittää ajaa sääntökirjan mukaisesti. Tämä oli totta kai myös piikittelyä hurjapää-Verstappenin suuntaan, mistä Red Bull -pomo Christian Hornerkin kritisoi Hamiltonia, mutta se kertoi myös Hamiltonista kuljettajana.

19 kauden mittaisen F1-uransa päättänyt Kimi Räikkönenkin on kehunut Hamiltonia siitä, ettei tältä nähdä radalla likaisia ja yllättäviä temppuja, kun sijoituksista taistellaan. Hamilton piti tästä piirteestään hämmästyttävällä tavalla kiinni nokkapokassaan Verstappenia vastaan. 

Mutta tämä ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, etteikö Hamilton olisi uskaltanut haastaa Verstappenia. Päinvastoin! Kun panokset olivat kovimmillaan kauden loppupään kisoissa, Hamilton puski ohi nuoremmasta haastajastaan Brasiliassa, Saudi-Arabiassa ja Abu Dhabissa.

Joku toinen – tai todennäköisesti hyvin moni – kuljettaja olisi provosoitunut Verstappenin häikäilemättömien otteiden edessä, hosunut autonsa keskeytyskuntoon ja ojentanut mestaruuden mahdollisesti jo hyvissä ajoin hollantilaiselle.

Juttu jatkuu videon alla. 

Nyt mestaruus ratkesi viimeisen kisan viimeisellä kierroksella tavalla, jota tuskin kukaan osasi povata. 

Sunnuntaina Abu Dhabissa nähty ratkaisu kuvasti täydellisesti sensaatiomaisen jännittävää, mutta hyvin sekavaksi kehittynyttä MM-taistelua. Maltillisen linjan valinnut Hamilton oli niin lähellä täyttymystä kuin voi olla, mutta joutui kohtaamaan yhden yllätyksen liikaa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja