Mainos

Rautaruukilla Suomi-Ruotsi -maaottelu: Palkintona työpaikka

Entisillä Rautaruukin työntekijöillä on käynnissä kova Suomi-Ruotsi -maaottelu työpaikoista. Uusi omistaja SSAB punnitsee Suomen ja Ruotsin tehtaiden tehokkuutta.

SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist arvioi tällä hetkellä, että molemmissa maissa suljetaan yksi tai kaksi tuotantolinjaa.

Rautaruukin uusi isäntä SSAB vertailee nyt kuumeisesti Ruotsin ja Suomen tehtaitaan, kun yhtiö hakee säästöjä. Päällekkäisyyksiä karsiva yhtiö aikoo vähentää yhteensä 900 työntekijää, pääasiassa Suomesta ja Ruotsista.

Teräsyhtiö SSAB:lla on kolme tehdasta Ruotsissa, ja Suomessa kaksi - Raahe ja Hämeenlinna.

Muutamilla tuotantolinjoilla tehdään samoja tuotteita.

Metallin puheenjohtaja Riku Aalto uskoo suomalaisten ammattimiesten pärjäävän tässä Ruotsi-ottelussa. Työntekijät toivovat, että ruotsalaisyhtiö toisi mukanaan jotain hyvääkin.

- Täytyy toivoa, että henkilöstöpolitiikka muuttuu. Työntekijät ovat tunteneet, että heitä ei ole arvostettu eikä kuunneltu ja se on johtanut valitettaviin ulosmarsseihin, Riku Aalto sanoi.

SSAB:n toimitusjohtaja vierailee alkuviikosta Raahessa ja Hämeenlinnassa. Lisätietoa on luvassa lokakuun alussa, kun SSAB esittäytyy sijoittajille Tukholmassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.