Mainos

Rautakirja myy Tiimarin

Rautakirja luopuu lahja- ja paperitavaroita Suomessa ja Ruotsissa myyvästä Tiimari-ketjusta. Ostajina ovat Tiimarin omistavan Tukkutiimin toimiva johto ja pääomasijoitusyhtiö CapMan Capital. Rautakirjan mukaan kauppahinta nousee 260 miljoonaan markkaan.

Kaupasta syntyy Rautakirjalle myyntivoittoa liki 200 miljoonaa. CapMan Capitalin johtaja Tuomo Raasio paljastaa, että tavoitteena on tutkia Tiimari-ketjun pörssiin listautumista muutaman vuoden sisällä. Rautakirjan varatoimitusjohtaja Hannu Syrjänen perustelee Tiimarin myymistä yhtiön tavoitteella keskittyä liiketoimintansa ydinalueille. Rautakirja investoi jatkossa Suomessa ja lähialueilla peruselintarvikkeita myyvien kioskien kehittämiseen ja laajentamiseen. Lisäksi suunnitelmissa on rakentaa monisalisten elokuvateatterien ketju.

Tiimarin omistava Tukkutiimi on ollut Rautakirjan mukaan varsin itsenäinen tytäryhtiö, jossa Rautakirja on ollut lähinnä omistajan roolissa. Myytyjen yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna noin 300 miljoonaa ja liikevoitto runsaat 40 miljoonaa markkaa. Yhtiöiden palveluksessa oli noin 580 työntekijää. Vuodenvaihteessa Tiimareita oli kaikkiaan 152, joista yhteistyökauppiaalla 74 myymälää.

Tiimari-ketjun perusti Kari Sulkanen vuonna 1975. Rautakirja hankki Tiimarit helmikuussa 1990. Nyt tehdyssä kaupassa Sulkanen on toimivan johdon puolelta ostajana Kiia Enqvistin ja Jarkko Kaalikosken kanssa. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.