Mainos

Rattijuoppoja nalkkiin eniten festarikaupungeissa

Rattijuopot työllistivät poliisia juhannusviikonloppuna. Sisäministeriön poliisiosaston tämän hetken tietojen mukaan eri puolilla Suomea saatiin kiinni lähes 700 ratti- ja ruorijuoppoa. Juhannusviikonloppuna rattijuoppoja oli siis noin puolet enemmän kuin tavallisena kesäviikonloppuna.

Tietojärjestelmään päivittyy vielä lisää tapauksia, mutta poliisin alustava arvio on, että tänä vuonna luvut ovat samansuuruisia kuin viime vuonna.

Eniten juoppokuskeja oli niillä paikkakunnilla, joilla järjestetiiin jokin juhannuksena suurtapahtuma. Tilastokärjessä näkyvät niin Porin RMJ-festivaali kuin Jämsän Himos-festivaalikin.

Viime vuonna rattijuoppoja jäi Suomessa kiinni eniten 15:een vuoteen. Vuosittain rattijuopot aiheuttavat noin sata kuolemantapausta.

Rattijuoppo on yhä useammin 18-vuotias

Tuoreen tutkimuksen mukaan rattijuopumukseen syyllistyvät herkimmin juuri 18 vuotta täyttäneet nuoret.

Lääkärilehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että rattijuopumukset vähenivät 1990-luvun alun talouslaman aikana ja lisääntyivät laman jälkeen. Muutokset olivat erityisen voimakkaita 18–19-vuotiaiden keskuudessa.

Tutkimuksen mukaan alkoholinkulutuksen muutokset näyttävät vaikuttavan nuoriin voimakkaammin kuin muihin. Rattijuopumukset ajoittuvat erityisesti viikonloppuihin ja yöaikaan.

Hukkuneet pääosin humalassa

Vesiliikenteessä ruorijuoppoja tavattiin 56. Tyypillinen ruorijuoppo on poliisin mukaan keski-ikäinen mies. Vesillä pulaan joutuneita pelastettiin juhannuksena eri puolilla Suomea.

Vesillä juhannus oli kuitenkin monin paikoin tavallista rauhallisempi, sillä esimerkiksi Suomenlahden merivartioston mukaan merellä tehtäviä oli huomattavasti vähemmän kuin normaalisti juhannuksena.

Juhannuksen ainoat tietoon tulleet hukkumistapaukset tulivat ilmi Ruovedellä, jossa mies hukkui yön aikana ja toisen miehen epäillään hukkuneen.

Hukkumisia oli tänä juhannuksena huomattavasti vähemmän kuin yleensä keskikesän juhlan aikaan. Esimerkiksi viime vuonna juhannuksena hukkui viisi ihmistä, sitä edellisenä kuusi ja sitä edellisenä yhdeksän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.