Mainos

Rata: Suomalaispankit turvassa Lehman Brothers -kriisissä

Rahoitustarkastus arvioi, että suomalaispankeilla ei ole vakavaraisuuteensa nähden merkittäviä riskejä USA:n Lehman Brothers -pankin kaatumisesta.

Sijoitusrahastoilla on ollut ongelmapankin liikkeeseen laskemia arvopapereita enimmillään kuusi prosenttia rahastoarvosta.

Lehman Brothersin selvitystila heijastuu myös sen liikkeelle laskemiin tai takaamiin niin sanottuihin indeksilainoihin. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, miten pankin kohtalo vaikuttaa sen joukkovelkakirjojen takaisinmaksuun.

Rahoitusalaa valvova Rata selvitti Lehmanin kaatumisen liittyviä riskejä pankeille, rahastoille ja sijoituspalveluyrityksille Suomessa. Investointipankin kaatumisen arveltiin voivan aiheuttaa suomalaisillekin sijoittajille tappioita.

Yhdysvaltain neljänneksi suurin investointipankki Lehman Brothers kaatui rahoitusmarkkinoiden kriisiin eilen. Lisäksi investointipankki Merrill Lynch ajautui Bank of American syliin.

Katainen varoittaa Venäjän riskeistä

Jyrki Katainen

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on rauhoitellut pelkoja, joita Yhdysvaltojen pankkikriisi on Suomessakin herättänyt. Katainen sanoi eduskunnassa, että riskit kasautuvat maihin, joissa on jo ennestään kotikutoisia taloudellisia vaikeuksia.

Samalla Katainen nosti esiin Venäjän talouskehityksen mahdollisen hiipumisen. Hän sanoi, että se voi olla Suomen kannalta jopa vakava haitta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.