Mainos

Rasismi palasi Joensuun kaduille

Maahanmuuttajien ja suomalaisnuorten välinen väkivalta on kääntynyt uuteen nousuun Joensuussa. Rasististen rikosten määrä on selvästi lisääntynyt useiden vuosien hiljaiselon jälkeen. Rikosten tutkintaa vaikeuttaa se, että poliisi ei saa juuri lainkaan yleisövihjeitä.

Rasismi

Viime yönä turkkilaisen maahanmuuttajan omistama auto tuhottiin iskussa, jossa paloi samalla pari muutakin autoa.

Joensuun poliisi on kirjannut tänä vuonna jo yli 40 rasistista rikosta. Elokuun aikana väkivallan ja vahingontekojen määrä on selvästi lisääntynyt.

Rasisminvastaista työtä on tehty Joensuussa vuosia ja tulokset ovat olleet hyviä. Puutalon vintillä toimiva Exit-projekti hakee henkilökohtaista kontaktia skineihin ja muihin rasismiin syyllistyviin nuoriin. Kenttätyöntekijä Jarkko Riikonen Exit-projektista sanoo, että uudessa rikosaallossa on kyse nuorten vastareaktiosta Exit-projektin tuotettua tulosta.

Skini-johtoisten jengien ja maahanmuuttajien väliseen vihanpitoon on tullut mukaan myös uusia kansallisuuksia. Joensuun poliisin mukaan jugoslavialaisissa ja venäläisissä ryhmissä on havaittavissa vihamielistä liikehdintää.

Poliisilla on jatkuvia vaikeuksia selvittää rasistisia rikoksia, koska yleisövihjeitä tulee jutuista erittäin vähän tai ei ollenkaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.