Mainos

Ranskassa lääkehoitoa seksuaalirikollisille

Ranska aikoo kokeilla nk. kemiallista kastraatiota seksuaalirikollisille. Kokeilu alkaa ensi vuonna ja se kestää kaksi vuotta.

Ranskan oikeusministeri Dominique Perbenin mukaan "kemikaalikastraatiolla" on tarkoitus saada yhä lisääntyvä seksuaalirikollisten määrä kuriin.

Oikeusministeri kertoo Le Parisien-sanomalehdessä, että tähän mennessä kokeiluun on ilmoittautunut vapaaehtoisesti 48 seksuaalirikoksia tehnyttä henkilöä. Heille annetaan kahden vuoden seurantajakson ajan kahta lääkettä, jotka alentavat testosteronitasoja.

-Jos lääkkeet vaikuttavat eivätkä potilaat lankea enää rikoksiin, olemme edityneet paljon, sanoo ministeri Perben.

Seksuaalirikollisten määrä on kasvanut Ranskassa viime vuosina merkittävästi. Tällä hetkellä Ranskan vankiloissa istuu 8200 mm. raiskauksista ja lastenhyväksikäytöstä tuomittua. Luku on 22 prosenttia koko maan kaikista vangeista. Vuonna 1980 seksirikoksista tuomittuja oli vankiloissa hieman yli tuhat.

-Hoitokeinolla pyritään katkaisemaan rikoskierre ja siten vankilasta vapautuneiden on helpompi sopeutua yhteiskuntaan. Samalla yhteiskuntaa suojellaan, kun mm. rikollisten lapsiuhrien määrä vähenee, uskoo Perben.

Lääkehoitoa raiskaajille ja lasten hyväksikäyttäjille annetaan jo Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Menetelmä on käytössä myös Yhdysvalloissa Kalifornian ja Teksasin osavaltioissa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.