Mainos

Ranskan myrskyssä kuoli ainakin 27 ihmistä

Etelä-Ranskassa laskettiin vielä tänään viikonlopun rajumyrskyn uhreja ja etsittiin kadonneita. Ranskan radion mukaan ainakin 27 ihmistä on kuollut myrskyssä ja sen aiheuttamissa tulvissa, ja toistakymmentä oli edelleen kateissa.

Kuolleiden joukossa olivat mm. tulvavettä puuhun paenneet isä ja poika, kaksi salamaniskuun kuollutta sekä palomies, joka hukkui yrittäessään pelastaa autoon loukkuun jääneitä ihmisiä.

Sunnuntaina alkanut ja eiliseen asti jatkunut myrsky koetteli pahiten Gardin aluetta, jossa sai surmansa 24 ihmistä ja 12 oli kateissa. Alueen kymmenettuhannet asukkaat olivat vielä tiistaina ilman sähköä, juomavettä ja puhelinyhteyksiä. Lukuisat tiet olivat poikki romahtaneiden siltojen tai maanvyörymien vuoksi. Satoja sotilaita osallistui pelastus- ja raivaustöihin.

Ranskan pääministeri Jean-Pierre Raffarin vieraili tuhoalueella tänä aamuna ja lupasi kymmenen miljoonan euron hätäapupaketin uhrien auttamiseksi. Myös Euroopan unioni lupasi osallistua tulvatuhojen korjaamiseen.

Rajuilma oli Etelä-Ranskan pahin yli 40 vuoteen. Vuorokauden sademäärä ylitti paikoin puolen vuoden keskiarvon. Tänään vedenpinta tulvajoissa alkoi jo laskea, ja sääennusteet lupasivat selkeää ja aurinkoista säätä lähipäiviksi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.