Mainos

Ranskan mielenosoittajat kokoontuvat netissä

Siinä missä Suomen Facebook-yleislakko houkutteli eduskunnan portaille parikymmentä ihmistä, keräävät vastaavat kampanjat Ranskassa helposti tuhansia osanottajia.

- Meistä on tullut moderneja, nauraa yksi vaikutusvaltaisen CGT-ammattijärjestön jäsen pariisilaisessa mielenosoituksessa Le Monde-lehdelle.

- Meidän ei enää tarvitse kokoontua loputtoman pitkiin kokouksiin, koska meillä kaikilla on kännykät, sähköpostit ja Facebook!

Erityisesti mieltään osoittaville nuorille netistä on tullut luonnollinen tapa kommunikoida.

- Kaikki tapahtuu nykyisin Facebookissa, se on todella nopeaa. Jotkut aktiivit perustavat ryhmän ja ilmoittavat mielenosoituksen ajankohdan, kertoo havrelainen opiskelija.

- He vain kutsuvat kaikki ystävänsä ryhmän jäseniksi, jotka taas kutsuvat omat ystävänsä. Tuntien kuluessa kaikki tietävät tapahtumasta.

Facebookissa jaetaan myös mielenosoituskuvia ja keskustellaan kokemuksista maan muiden lukiolaisten kanssa. Lisäksi sieltä löytyy ryhmiä, joissa kehotetaan saartotoimiin omalla koululla.

- Lukiolaiset, vastustakaamme eläkeuudistusta saarrolla maanantaina! kutsuu Dylan ryhmäänsä Facebookissa.

Järjestöaktiivitkit lähettävät tekstareita

Perinteiset ammattijärjestötkin hyödyntävät moderneja viestintävälineitä koollekutsumiseen. Polttoainevarastojen saartotoimenpiteistä tiedotetaan tekstiviestitse ja netin vaihtoehtosivustot kuten Indymedia ja Rebellyon tiedottavat reaaliaikaisesti uusimmista saartokohteista.

Jopa jalostamojen ja polttoainevarikkojen työntekijät ovat osallistuneet tiedotusaaltoon. Grandpuitsin Totalin öljynjalostamon ammattiosasto oli esimerkiksi pannut pystyyn nettisivuston, jonka kautta saattoi lähettää lakkoilijoille tukea ja rahaa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.