Mainos

Ranskan helleuhrien määrä noussee kolmeen tuhanteen

Ranskan hallituksen mukaan helleuhrien määrä voi kohota jopa kolmeen tuhanteen. Maa on toipumassa pari viikkoa kestäneistä helteistä, kun sitä uhkaavat jo myrskysäät.

Ranskan terveysministeri Jean Frangois Mattei on vahvistanut ainakin 1600 ihmisen kuolleen maata kaksi viikkoa vaivanneisiin ennätyshelteisiin. Menehtyneitä saattaa ministerin mukaan olla vielä puolet enemmänkin eli lähes kolme tuhatta. Mattein mukaan uhrien lopullinen lukumäärä asettuu lähemmäs ylärajaa.

Mattein mukaan tilanne on nyt helteiden loputtua hallinnassa, mutta paikoin pidetään yllä korkeaa hälytysvalmiutta. Viranomaiset ovat joutuneet rakentamaan helteiden vuoksi ylimääräisiä ruumishuoneita ja lisäämään sairaalapaikkojen määrää. Ennätyshelteet ovat surmanneet erityisesti vanhoja ihmisiä.

Paikoin yli 40 asteeseen kivunneet helteet alkoivat hellittää Ranskassa torstaina. Pariisin sairaaloista kerrotaan, että potilaiden määrä on palaamassa normaaliin viikonlopun aikana.

Helteistä myrskyihin

Ranska on hädin tuskin ehtinyt toipua sitä koetelleista helteistä, kun jo uusi säävitsaus uhkaa maata. Ranskassa on puhaltanut kova tuuli ja paikoin on satanut jopa rakeita. Maan ilmatieteenlaitos Meteo-France on antanut myrskyvaroituksen maan etelä- ja itäosiin, sillä luvassa oli huomisiltaan asti jatkuvia puhureita, raekuuroja ja rankkasateita.

Tuulen nopeuden arvioitiin yltävän jopa 33 sekuntimetriin. Viranomaiset neuvoivatkin ihmisiä pysyttelemään poissa metsistä ja vuorilta sekä välttämään sähkölaitteiden ja puhelinten käyttöä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.